Deputāti aicina nodrošināt finansējumu futbola infrastruktūras attīstībai reģionos

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Sporta apakškomisijas deputāti otrdien, 2.oktobrī, spriežot par futbola infrastruktūru Latvijā, uzsvēra nepieciešamību nodrošināt finansējumu tās attīstībai reģionos.

“Atbalstot futbola infrastruktūras attīstību, mēs atbalstām arī veselīgu dzīvesveidu un fiziskas aktivitātes, kas ir svarīgas ikvienam – gan lieliem, gan maziem. Tas nav jautājums vien par profesionālo sportu, bet arī par kustīgu dzīvesveidu un kvalitatīvām brīvā laika pavadīšanas iespējām ikvienam,” akcentēja Izglītības komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Kā uzsvēra Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks, jānodrošina futbola laukumu pieejamība visā valstī. Lai arī reģionos veicinātu sportisku dzīvesveidu, jāsniedz papildu atbalsts futbola infrastruktūras attīstībai – jābūvē jauni laukumi apdzīvotajās vietās, kur to trūkst, un jāatjauno jau esošie.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards sēdē akcentēja, ka būtiski nodrošināt reģionu iedzīvotājiem iespējas izvēlēties veselīgu, aktīvu dzīvesveidu. Izvērtējot futbola infrastruktūras attīstības ietekmi uz reģioniem, ministrija tam atbalstu iekļāvusi arī jaunās politikas prioritātēs nākamajiem četriem gadiem.

Lai atjaunotu infrastruktūru, nepieciešams valsts atbalsts četru miljonu eiro apmērā, deputātiem sēdē sacīja Latvijas Futbola federācijas pārstāvji. Saņemot šādu finansējumu laikā līdz 2022.gadam, Latvijas Futbola federācija ar būtisku pašvaldību atbalstu būs spējīga nodrošināt 80 procentus no nepieciešamās futbola un sporta infrastruktūras līdz 2025.gadam.

Latvijas Futbola federācijas pārstāvji norādīja, ka valsts finansējums četru miljonu eiro apmērā tiktu novirzīts segumu atjaunošanai un sporta bāžu pilnveidošanai. Papildus būtu nepieciešami aptuveni septiņi miljoni no pašvaldībām – tie domāti laukumu pamatnēm, apgaismojumam un ģērbtuvēm. Savukārt no Latvijas Futbola federācijas ieguldītajiem teju 3,5 miljoniem eiro varētu nodrošinātu jaunu segumu uzklāšanu un inventāru.

Kā akcentēja federācijas pārstāvji, valsts un pašvaldību finansējuma piesaiste ir būtisks aspekts arī starptautisko organizāciju finansējuma piesaistei infrastruktūras attīstībai.

Izglītības komisijas un Sporta apakškomisijas deputāti aicinās Ministru kabinetu, Finanšu ministriju un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju atbalstīt futbola infrastruktūras attīstību Latvijā, nodrošinot tam nepieciešamo finansējumu, informēja A.Adamovičs.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157701966906515

Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru