Šim sviestam piemīt neparasta garša. Mēs no sirds iesakām izmēģināt šo sviestu. Noskatoties video, jūs uzzināsiet, cik viegli to var pagatavot.
Jūs noteikti jau zināt, ka sviestu ražo no pasterizēta piena, kurā ir maz veselīgu un labvēlīgu vielu jūsu organismam. No otras puses, pašgatavots sviests ir ļoti veselīgs, jo tā sastāvā ir daudz minerālvielu, kas atrodami nepasterizētā pienā.
Šādā sviestā ir A vitamīns, kuram ir ļoti liela nozīme, ja runa ir par mūsu acīm, audiem, membrānu, zobiem un ādu. Tāpat A vitamīnam ir ļoti liela nozīme gēnu transkripcijai. Tāpat sviests var pasargāt no vēža, jo tā sastāvā ir īso un vidēji garo taukskābju virknes.
Vislabākās šāda sviesta īpašības:
- Tā sastāvā ir lecitīns, kam ir ļoti nozīmīga loma holesterīna metabolismam.
- Tas satur laurīnskābi, kas ir ļoti nepieciešama kandidozes un sēnīšu infekcijas ārstēšanai.
- Kā jau tika minēts, A vitamīns ir nepieciešams virsnieru dziedzera un vairogdziedzera veselībai.
- Tā sastāvā ir antioksidanti, kas novērš brīvo radikāļu radīto kaitīgo ietekmi.
- Tāpat šī sviesta sastāvā ir antioksidanti, kas novērš artēriju novārgšanu.
- Tas ir lielisks K un E vitamīnu avots.
- Tā satur “ātrās” enerģijas avotu.
- Tā sastāvā ir AA – skābe, kas ir ļoti nozīmīgs komponents pienācīgai smadzeņu darbībai.
- Sviests novērš kuņģa un zarnu trakta infekcijas slimības.
- Novērš zobu izkrišanu.
- Tā sastāvā ir D vitamīns, kas nodrošina pienācīgu kalcija uzsūkšanos organismā.
- Tas satur x-aktivatoru, kas palīdz organismam uzņemt minerālvielas.
- Tas satur jodu, kas spēj ļoti veiksmīgi absorbēties.
- Tajā esošās piesātinātās taukskābes darbojas kā spēcīgs līdzeklis pret vēzi un ļaundabīgiem audzējiem.
- Tas satur konjugētu linolskābi, kas ir ļoti spēcīgs pretvēža līdzeklis, imunitātes pastiprinātājs un muskuļu veidotājs.