LIAA Biznesa informācijas centrā “Magnetic Latvia”, atklās izstādi par mūsdienu Latvijas zinātnieku sasniegumiem

Piektdien, 2018.gada 31.augustā, plkst.13.30 lidostas “Rīga” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Biznesa informācijas centrā “Magnetic Latvia” notiks Latvijas zinātnes mēnesim veltīts izstādes “ZINĀT! TAS IR LATVIJAS DABĀ” atklāšanas pasākums. Mēneša garumā lidostas “Rīga” apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par mūsdienu Latvijas zinātniekiem un viņu sasniegumiem.

“Lidosta “Rīga” mērķtiecīgi veidojas par nozīmīgu Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezglu, kur satiekas cilvēki no visas pasaules. Tā ir mūsu valsts vizītkarte un pirmais iespaids par mums. Tāpēc varam būt gandarīti par iespēju pasaulei vēstīt, ka mūsu bagātība ir zināšanas, cilvēki, kas ar atklājēja degsmi iekļaujas pasaules zinātnes telpā,” uzsver izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis. Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu izstādi veidoja, lai Latvijas simtgadē suminātu Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību.

“Mēs priecājamies, ka uz LIAA piedāvāto atbalstu zinātnisko ideju komercializācijai ir liela interese – mums ir gandarījums par katru zinātnieku, kuram ir ambīcijas un vīzija kā savas zinātniskās idejas nodot biznesa pasaulei,” atzīmē LIAA direktors Andris Ozols.

Izstādes atklāšanas laikā būs iespēja satikt kalendārā iekļautos zinātniekus un iepazīties ar viņu darbu tuvāk. Izstāde būs aprīkota ar LIAA un Ekonomikas ministrijas rīkotā Eksporta un inovācijas balvas ieguvēja Overly papildinātās realitātes tehnoloģiju, ar kuras palīdzību katram interesentam būs iespējams ielūkoties zinātnieka video stāstā un labāk izprast viņu pārstāvētos pētījumus un zinātnes jomas. Visa mēneša garumā lejupielādējot aplikāciju, var burtiski “atdzīvināt” izstādē apskatāmos portretu. Šī gada laikā zinātnieku video stāstus aplikācijā noskatījušies vairāk nekā 5000 cilvēki.

Informācija presei!

31. augusta pasākuma plāns

12:30 – 13:00 Viesu un mediju ierašanās lidostā un drošības pārbaude

13:30 Pasākuma atklāšana.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un LIAA direktors Andris Ozols.

13.50 Iepazīstināšana ar izstādi un pārstāvētājiem zinātniekiem.

Dainis Ruņģis (molekulārģenētiķis), Ilze Dimanta (mikrobioloģe), Sanita Reinsone (humanitāro zinātņu pētniece), Kārlis Agris Gross (materiālzinātnieks), Solvita Strāķe (hidrobioloģe), Gatis Krūmiņš (vēsturnieks) un Agris Ņikitenko (inženierzinātnieks).

!!! Pieteikumi mediju akreditācijai tiek pieņemti elektroniski līdz 29. augusta plkst.12:00

norādot: vārdu | uzvārdu | amatu, pārstāvēto mediju | personas kodu.

Pieteikumus sūtīt uz e-pastu: [email protected]

Atgādinām, ka lidostas drošības kontrolei būs jāuzrāda PASE vai ID karte.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru