Latvijas ziemas čempionātā konkūrā uzvar Aigars Bregže

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 14. un 15. aprīlī notika Latvijas ziemas čempionāta ceturtā, izšķirošā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, lai noskaidrotu kausu saņēmējus vairākās sportistu un zirgu vecuma grupās. Galvenajā maršrutā un līdz ar to kopvērtējumā pieaugušo konkurencē uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole.

Sacensību ceturtā posma galvenais maršruts bija ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā startēja 11 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s “Lielceri”), kurš sasniedza rezultātu 0 s.p./44,86 s. Otro vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Cabaletta (Rīgas JSK) – 4/45,74. Trešajā vietā Andis Vārna ar Celestial (z/s “Lielceri”), kurš pamatmaršrutu veica 79,56 sekundēs un saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Līdz ar to pieaugušo konkurencē kopvērtējumā, vērtējot trīs labākos rezultātus no četriem posmiem, LJF kausus saņēma: Aigars Bregže (z/s “Lielceri”) – 56 punkti, Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”) – 55 un Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”) – 53.

Latvijas ziemas čempionāta 2018. gada uzvarētāja Aigars Bregže: “Prieks, ka izdevās uzvarēt divos posmos pēc kārtas un arī kopvētējumā, jo es startēju tikai trīs posmos no četriem. Domāju, ka ar savu rezultātu varēju iepriecināt arī zirga īpašnieci Daci Samušu, paldies viņai par sadarbību! Pagājušogad Latvijas ziemas čempionātā biju otrais, tagad izdevās uzvarēt. Mans uzvaras zirgs ir ķēve Val di Sole, ar kuru nopietni strādāju gadus trīs, gatavojot to augstākiem maršrutiem. Jāteic, ka ar viņu varu strādāt regulāri tikai reizi nedēļās, bet tas ir ļoti interesants un uzticams zirgs, tāpēc mums šosezon ir plāns startēt vairāk ārpus Latvijas, lai pierādītu viņas spēkus arī citvalstu sacīkstēs. Interesanti un Latvijas ziemas čempionāta statusam atbilstoši bija Ivo Miķelsona veidotie maršruti. Es ļoti vēlētos, lai man būtu vairāk spēcīgu zirgu, bet šobrīd ir divas ķēves, kas gatavas augstākiem maršrutiem.”

Citu maršrutu uzvarētāji. Nr. 1 a, šķēršļu augstums līdz 110 cm, viena pārlēkšana uz laiku piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Nikolajs Zaicevs ar Akalina (Burtnieku ZA); Nr. 1 b, 110 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Madara Pētersone ar Lilionu (JSK “Princis”); Nr. 2 a, 120/125 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Andis Vārna ar Lerikona (z/s “Lielceri”); Nr. 2 b, 120/125 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Maija Elizabete Smirnova ar Lavella (Burtnieku ZA); Nr. 4, 60 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Evelīna Ģeidāne ar Jota (Mēmeles JSK); Nr. 5, 80 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Anna Annija Alsiņa ar Efektu (z/s “Tīraines staļļi”); Nr. 6, 100 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās amatieri – Sindija Fjodorova ar Krēzu (LJAA); Nr. 7, 100 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Tīna Dreimane ar Picasso (JJSK “Meždruvas-1”); Nr. 8, 110 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās amatieri un dalībnieki bez ierobežojumiem – Žaklīna Orlando ar Chandra H (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 9, 120 cm, akumulācijas maršruts ar džokeri uz laiku un pārlēkšanu, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Valters Celms ar Caransa (JSS “Kleisti”).

Latvijas ziemas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji 2018

Pieaugušie

1. Aigars Bregže (z/s “Lielceri”) 56

2. Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”) 55

3. Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”) 53

Juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v.

1. Kitija Bilinska (Ropažu JK) 60

2. Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”) 47

3. Betija Annemarija Ezerkalne (SIA “ZA Kocēni”) 40

Bērni līdz 16 g. v.

1. Tīna Dreimane (JJSK “Meždruvas-1”) 57

2. Ance Anna Katkovska (JSS) 53

3. Madara Pētersone (JSK “Princis”) 51

Amatieri

1. Agris Seilis (z/s “Priežkalni”) 60

2. Kristīne Baradovska (JSK “Bicāļi”) 44

3. Ieva Katrīna Apalupa (JK “Erceni”) 44

Zirgi līdz 5 g. v.

1. Maira Leja ar Chil (BET) 44

2. Nikolajs Zaicevs ar Akalina (Burtnieku ZA) 43

3. Terēze Zalte ar Grand Guru (SIA “ZA Kocēni”) 43

Zirgi līdz 6/7 g. v.

1. Guna Vasiļjeva ar Godina (JSS) 63

2. Terēze Zalte ar Hertog Jan (SIA “ZA Kocēni”) 48

3. Elīna Kaimiņa ar Cielavu (SIA “ZA Kocēni”) 44

Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā www.ljf.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru