Latvijas Zaļais punkts un Eco Baltia vide aicina Dziesmu un deju svētku dalībniekus un viesus šķirot atkritumus

Šajos Dziesmu un Deju svētkos par atkritumu šķirošanu un tīrību rūpēsies vides apsaimniekošanas uzņēmuma “Eco Baltia vide”, aicinot svētku dalībniekus rūpēties par tīru vidi un tīru Latviju.

“Mums ir liels gods rūpēties par šī gada lielākā Latvijas kultūras notikuma norises vietu tīrību. Aicinām gan svētku dalībniekus, gan viesus rūpēties, lai viss, kas kļūst nevajadzīgs svētku laikā, nokļūst pareizajā konteinerā. Tas, cik sakopāt un tīrā vidē ir lielā mērā atkarīgs no katra paša, un aicinām katru rūpēties par tīru vidi no visas sirds, lai varam dziedāt un dejot no visas sirds! ”, uzsver Jānis Aizbalts, SIA “Eco Baltia vide” direktors.

Kopumā visu svētku dienu laikā dalībniekiem un viesiem būs pieejami 280 konteineri šķirotajiem atkritumiem un 290 konteineri sadzīves atkritumiem.

Konteineri šķirotajiem atkritumiem ir paredzēti tīram un saplacinātam iepakojumam – PET pudelēm, kartonam, papīram, skārdenēm.

Savukārt konteineri sadzīves atkritumiem paredzēti slapjam, netīram papīram, ēdiena atliekām, bioloģiskajiem atkritumiem uc.

Svētku dalībniekiem un apmeklētājiem par atkritumu šķirošanas pamatprincipiem atgādinās īpašs šķiroto atkritumu konteineru noformējums, kurā būs norādīts, kas konkrētajā konteinerā ir izmetams.

Paredzams, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā tiks izlietoti

vairāk nekā 146 000 vienreiz lietojamo ēdiena trauku. Šos traukus aicinām izmest sadzīves atkritumu konteineros. Tie tiks sašķiroti un utilizēti sadedzinot, lai iegūtu enerģiju (RDF).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru