Laikmetīgās dejas trio – “FAFABULALA”

24. novembrī pl. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a) laikmetīgās dejas trio – “FAFABULALA”

Horeogrāfe un dejotāja – Agate Bankava piedāvā skatītājiem dejas izrādi “Fafabulala”, paverot telpu diskusijām par cilvēka uztveri, nostāju, kas turklāt laika gaitā mēdz mainīties.

Agates Bankavas izrāde “Fafabulala” vēstīs par trīs cilvēku komunikāciju, kas, lai cik mēs būtu toleranti un demokrātiski, vienmēr būs subjektīva. Atšķirība ir tikai mūsu attieksmē, veidojot dialogu vienam ar otru, ķermenisku vai verbālu. Dejas izrāde atgādinās, ka nav vienas patiesības. Dzīvē viss ir mainīgs, no asarām līdz smiekliem un otrādi.

Dejas izrādes Fafabulala stāsts ir mūsdienās aktuāls temats, kur steidzīgajā ikdienas solī mēdzam aizmirst vai nepievērst uzmanību savstarpējai komunikācijai. Dramaturgs I.Briedis, rakstot izrādes recenziju, velta tai ne tikai labvēlīgu vērtējumu, bet arī trāpīgi izrādi sauc par “iekšējo žestu simfoniju”. Šī izrāde parāda, kā ar kustību un bez vārdiem arī var izstāstīt stāstu par trīs cilvēku attiecību pasauli, to, pat netulkojot vārdos. Skatītājiem izrāde varētu šķist saistoša, kā vēl viens veids , kur nodod vēstījumu caur enerģisku trīs dejotāju saspēli dejā. Šī izrade noteikti būt labs ievadījums laikmetīgās dejas pasaulē. Skatītāju aizraus ne tikai izrādē sastopamais humors, bet arī trīs profesionālu dejotāju atlētiskās kustības.

Izrādes horeogrāfe Agate Bankava ir viena no aktīvākajām jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas māksliniecēm. Vairākkārtīgi nominēta Spēlmaņu nakts balvai, nupat piedalījusies, kā horeogrāfe uzvedumā „Visas manas vājības ir tavas lūpas” Latvijas Nacionālajā teātrī, „Stikla kalns. Daugava” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. A.Bankavas jaunākās izrādes – „Memor” un „Future Freak” skatāmas Ģertrūdes ielas teātrī.

FAFABULALA

Horeogrāfe: Agate Bankava

Dramaturģe: Anna Zvaigzne

Dejo: Rūdolfs Gediņš, Jānis Putniņš, Ivars Broničs

Foto: Margarita Germane

Producente: Ina Ločmele un biedrība „Horeogrāfu asociācija”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru