Lai glābtu planētu, Brazīlijas prezidents piedāvāja iet uz tualeti katru otro dienu. Žairs Bolsonaru ir ļoti oriģināls!

Pagājušajā mēnesī Brazīlijā bija izcirsti vairāk nekā 2254 kvadrātkilometri tropisko mežu, kas ir par 278 procentiem vairāk, nekā 2018. gada jūlijā.

Kāpēc tas notiek tādos tempos? Pagājušā gada oktobrī prezidenta vēlēšanās vinnēja Žairs Bolsonaru. Kopš tā brīža viņš ir paudis daudzus rasistiskus, sievietēm naidīgus un homofobiskus izteicienus, bet sliktāk pa visu – viņam nospļauties par ekoloģiju.

Nākot pie varas, viņš uzreiz sāka demontēt likumus, kas aizsargā vidi Brazīlijā, tai skaitā atņemot Vides ministrijai mežsaimniecības pārvaldi. Kopš tā laika Nacionālā kosmosa pētījumu institūta satelītdati liecina, ka šogad ir izcirsta teritorija, kuras izmērs pielīdzināms Rodas salas platībai.

Pēc šo datu publikācijas, galēji labējais prezidents tos nosauca par “meliem” un atlaida Rikardo Galvao, šī institūta direktoru. Ne tas labākais signāls sabiedrībai.

Bet Bolsonaru ir sava doma kā apstādināt klimata krīzi. Kad žurnālists nocitēja paziņojumu par to, ka mežu izciršana un lauksaimniecība rada apmēram ceturto daļu siltumnīcas efekta uz planētas, Bolsonaru atbildēja šādi:

Šķitr nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru