Labākā mājās gatavojamās desas recepte. Veikalā vairs nepērkam!

Pagatavošana:

  1. Atdaliet vistas gaļu no kauliem un ādas (ja tādi vēl ir). No kauliem pagatavojiet buljonu, kurā klāt lieciet melno piparu graudiņus un sāli. Nokāsiet to un lieciet ledusskapī.
  2. Ņemiet pusi liellopu gaļas kopā ar vistas gaļas ādu un treknākajām daļām, pēcāk to visu sasmalciniet ar gaļas maļamās mašīnas palīdzību. Atlikušo vistas un liellopa gaļu sagrieziet mazos gabaliņos – apmēram 2 cm lielos.
  3. Savienojiet malto gaļu kopā ar sagriezto gaļu, pievienojiet klāt medu, visu rūpīgi samaisiet. Sausā bļodiņā sajauciet kopā sāli un garšvielas – šo masu lieciet klāt gaļai. Kārtīgi pārmaisiet to, paralēli liekot klāt arī aukstu buljonu.
  4. Cieši pildiet desai paredzēto apvalku ar gaļu. Sekojiet līdzi tam, lai iekšā netiek gaisa burbuļi. Ja gadījumā gaiss tomēr ticis iekšā, pārduriet šo vietiņu ar plānu adatiņu, lai gaiss iziet ārā. Galus aizsieniet ciet. Mājas desas iepakojumam jābūt kvalitatīvam, jo tieši no tā ir atkarīgs, cik kvalitatīvs iznāks gala produkts.
  5. Pakariet desu vertikāli istabas temperatūrā apmēram 1 – 2 stundas.
  6. Pēc tam desu lieciet vārīties 80 – 85 grādu temperatūrā apmēram 1,5 – 2 stundas.
  7. Gatavo ēdienu ieteicams ātri atdzesēt zem aukstas dušas un pakārt vēsā telpā, atstājot to tur apmēram 12 stundas.

Pēc tam desu ietiniet papīrā un lieciet uzglabāties ledusskapī. Labu apetīti!

Pamēģinājusi šo recepti, es nekavējoties to ieteicu arī savām draudzenēm. Kad pārgriezta, desa izskatās ļoti apetelīgi un gardi. Arī pati garša ir spēcīga un neatvairāma. No sirds iesaku pamēģināt šo recepti arī pašiem! Līdzko būsiet to pagatavojuši, šī mājas desa kļūs par neatņemamu jūsu brokastu, pusdienu un vakariņu galda sastāvdaļu.

Noteikti pagatavojiet šo gardo desu – jūs nenožēlosiet! Jūsu ģimene būs sajūsmā. Recepte ir tik vienkārša, ka ar to tiks galā pat visneprasmīgākā saimniece.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru