Kura asinsgrupa ir atzīta par visbīstamāko…

Amerikas nacionālā veselības institūta un ASV veselības departamenta eksperti pēc trīs gadus ilgstošajiem pētījumiem ir noteikuši saistību starp asingrupu un noteiktām saslimšanām, kuras visbiežāk cilvēkiem parādās bez konkrēta iemesla. Darba gaitā zinātnieki ieguva veselības datus no vairāk kā 30 tūkstošiem brīvprātīgo, ziņo laikraksts Bel Marra Health.

LASI VĒL: Ko asinsgrupa var pateikt par jūsu raksturu

Par vis”bīstamāko” asins grupu izrādījās ceturtā (AB). 495 tās īpašniekiem sāka parādīties problēmas ar atmiņu un domāšanu, kas tiek uzskatīta par garīgās degradācijas sākumstadiju. Zinātnieki pasvītro, ka šī asinsgrupa par 82 % paaugstina kognitīvo traucējumu attīstības riskus un intelekta traucējumus. Šo faktu eksperti izskaidro ar to, ka ceturtajā asinsgrupā ir ievērojami paaugstināts olbaltumvielu saturs, kas paātrina asins sarecēšanu. Tā rezultātā asinsvadu sistēma tiek pakļauta augstai trombu veidošanās ticamībai un sliktai asinsvadu vadītspējai.

Kāda asinsgrupa ir atzīta par  “visdrošāko”?

Par vis”drošāko” asinsgrupu, pēc Vermontas universitātes speciālistu apgalvojumiem, ir pirmā asinsgrupa (O). Šīs grupas īpašnieki praktiski nemaz neriskē saslimt ar sirds-asinsvadu kaitēm, kā arī ir labāk aizsargāti pret garīgo degradāciju.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru