Kulinārais horoskops

Auns

Izsmalcināti ēdieni Auniem ir otrajā vietā. Šie cilvēki dod priekšroku ceptam steikam. Labi pagatavots borščs vai aromātiski, kraukšķīgi kartupelīši Aunam patiks labāk par fu-agra vai restorāna salātu kalniņi ar nezināmām sastāvdaļām. Un neaizmirstiet par garšvielām, jo šīs zīmes stihija ir – Uguns, un tas nozīmē, dedzinošajam čilli piparam ir obligāti jābūt ēdienā vismaz pavisam mazītiņā daudzumā.

Vērsis

Vērši dod priekšroku ēdienu dažādībai. Kā īsti visa autentiskā un dabiskā cienītājiem, viņi skeptiski attiecas pret dažāda veida garšvielām, kas slēpj ēdienu patieso garšu. Lai pārsteigtu Vērsi, pasniedziet kādu ceptu kulinārijas izstrādājumu, gaļas salātus, sautētus dārzeņus. Šīs zīmes cilvēki ir estēti, viņiem patīk ēst lēnām un izgaršot katru gabaliņu.

Dvīņi

Ēdiena kults – tas nav par viņiem. Dvīņi bieži vien uzkož steigā, jo viņiem vienmēr atradīsies kaut kas svarīgāks par ilgu gatavošanu un garlaicīgām pasēdēšanām pie galda. Svētku bankets Dvīņus piesaista ar skaisti noformētiem salātiem, spilgtām kanapē maizītēm, izsmalcinātiem desertiem, bet visvairāk – ar patīkamiem sarunu biedriem.

LASI VĒL: Kuras Zodiaka zīmes 2020. gadā peldēsies naudā?

Vēzis
Vēžus ir pavisam viegli atpazīt starp visām citām zīmēm. Ja jūs redzat rindu konditorejas veikaliņā, tad vismaz puse rindas ir šīs zīmes pārstāvji. Šie ir īsti saldummīļi un konditorejas meistarības cienītāji! Ja jūs gaidāt ciemos Vēzi, veltiet īpašu uzmanību desertiem, vislabāk ja tās ir mājās gatavotas konfektes, eklēri vai arī daudzslāņaina torte ar bezē.

Lauva

Lauvām ir svarīgs ne tikai pats ēdiens, bet arī estētiski sīkumi: spīdīgi galda piederumi, izgludināts galdauts un izsmalcinātas salvetes. Kārtainos salāti, jūras ēdienus un sarežģītus ēdienus ir daudzām sastāvdaļām Lauva novērtēs kā nākas. Uzņemot ciemiņus, Lauva neskoposies ar dārgiem cienastiem un elitāriem dzērieniem.

Jaunava

Jaunavām garša nav tik svarīgi, kā ēdienu lietderīgums. Nātru vai selerijas salāti viņām garšos labāk par ceptiem pīrāgiem vai gaļu. Piekasīgām Jaunavām īpaši svarīga ir šķīvju un galda piederumu tīrība, kā arī apstākļi, kādos ēdiens ticis gatavots. Jaunavām nav novērota tieksme uz pārēšanos, viņas ēdienus pagaršo, bet diez vai stums aiz abiem vaigiem.

LASI VĒL: Pāvels Globa paziņoja, kuru 2020. gada februārī apciemos laime!

Svari

Ja pie viena galda nosēdināt Svarus un Dvīņus, tad par ēdienkarti varat neuztraukties. Svariem tāpat labāk patīk sirsnīgi parunāties un viņi novērtē patīkamu atmosfēru. Ēdiena ziņā Svari absolūti nav izvēlīgi, kaut gan kārtīgi novērtēs pat augstākās klases virtuvi. Pāris salātu, pikants garnīrs un gaļas piedevas pilnībā apmierinās Svaru gastronomiskās vajadzības.

Skorpions

Ja kādu vajag pārsteigt ar izsmalcinātiem un sarežģītiem ēdieniem, tad tie ir Skorpioni. Viņi spēj atrast rozīnīti pat visneierastākā (mūsu redzeslaukam) ēdienos, vienmēr gatavi kulinārijas eksperimentiem. Gaidiet ciemos Skorpionu? Tad apbruņojieties ar sinepēm, ķiploku un dedzinošu piparu.

Strēlnieks

Pasaules tautu virtuves cienītājs, Strēlnieks tiecas pagaršot par jēlu liellopu gaļu Etiopijā. Strēlnieks novērtēs parastus sautētus dārzeņus, ja ēdienam pievienosiet stāstu par to, ka tie pagatavoti pēc slepenas tamplieru receptes. Franču gratēns vai gruzīnu šašliks – labākais veids, kā izdabāt Strēlniekam.

LASI VĒL: Retrogrādais Merkūrs 2020. gadā: ko gaidīt un no kā uzmanīties? Brīdināts nozīmē apbruņots!

Mežāzis

Bagātīgi klāts galds diez vai iespaidos Mežāzi. Vienkārši ēdieni no ierastajām sastāvdaļām apmierinās viņa vēlmes. Vārīti rīsi vai cepti kartupeli ar ķiploku mērci – neizvēlīgajam Mežāzim labākās ir piedevas, kas jāpasniedz kopā ar kārtīgu vārītas gaļas gabalu.

Ūdensvīrs

Ūdensvīri ir eksotikas piekritēji. Lieciet galdā izsmalcinātas jūras veltes, sieru ar pelējumu, tropu augļus vai austrumu saldumus – pārējos ēdienus Ūdensvīrs nepamanīs. Visa neparastā cienītāji, viņi ikdienā pret ēdienu nav prasīgi.

Zivis

Šīs zīmes pārstāvji nebaidīsies nogaršot zivju zupu ar pienu vai arī saldo omleti. Garšu spēles, nesavienojamā savienošana – tas ir lielisks veids, kā pārsteigt Zivis. Zivis ir spējīgas uz vispārdrošākajiem kulinārijas eksperimentiem, pat dažreiz ne tik veiksmīgiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru