Kūka “Mājas” ar satriecošu garšu. Vienu reizi pagaršoju, tagad gatavoju regulāri!

Pagatavošana

  1. Sāc ar mīklas pagatavošanu. Atdali olas dzeltenumus no baltumiem. Olas baltumus sakul ar cukuru, pamazām iemaisot olu dzeltenumus. Turpini kult.
  2. Samaisi kakao ar skābo krējumu, pievieno sakultajām olām. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisi un masu sadali divās daļām. Lej masu iepriekš ar sviestu sasmērētā cepšanas formā. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 30 minūtes. Ir jāsanāk diviem biskvītiem. Ļauj tiem atdzist.
  3. Gatavojam pirmo krēmu. Pagatavo mannas biezputru ar pienu, pievieno tai cukuru. Ļauj biezputrai atdzist, pēc tam tajā iemaisi sviestu.
  4. Gatavojam otro krēmu. Sasmalcinātus cepumus (krekerus) samaisa kopā ar vārītu iebiezināto pienu un riekstiem.
  5. Liekam kopā kūku: no sākuma liek pirmo biskvītu, uzsmērē uz tā pusi no pirmā krēma, uzliek otru krēmu, pēc tam uzsmērē atlikušo pirmā krēma daļu un uzliec otru biskvītu.
  6. Izkausē šokolādi ar augstu kakao saturu ūdens peldē (var arī mikroviļņu krāsnī) un aplej ar to kūku. Kūku dekorē pēc vēlēšanās.

Novēlam labu apetīti!

Tie, kuri ir pamēģinājuši šo kūku, atzīmē tās neticamo garšu. Visas sastāvdaļas var iegādāties tuvākajā veikalā. Pagatavo tādu desertu saviem tuvajiem – tas viennozīmīgi ir tā vērts!

Padalies ar draugiem ar šo lielisko kūkas “Mājas” recepti.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru