Kriptovalūtas biržas FTX likvidācijas plāns saņem tiesas apstiprinājumu

FTX pirmdien saņēma tiesas apstiprinājumu savam bankrota plānam, kas ļaus tai pilnībā atmaksāt klientiem, izmantojot 16 miljardus ASV dolāru vērtos aktīvus, kas atgūti kopš savulaik vadošās kriptovalūtas biržas sabrukuma.

ASV bankrota tiesnesis Džons Dorsijs apstiprināja likvidācijas plānu tiesas sēdē Vilmingtonā, Delavēras štatā. Plāna pamatā ir virkne norēķinu ar FTX klientiem un kreditoriem, ASV valdības aģentūrām un likvidatoriem, kas iecelti, lai likvidētu FTX darbību ārpus ASV.

Izlīgumi ļauj FTX izmantot savus aktīvus, lai vispirms atmaksātu kriptogrāfijas biržas klientiem, un tikai pēc tam samaksātu potenciāli konkurējošas prasības, ko iesniegušas valsts regulatīvās iestādes.

FTX, kas savulaik bija viena no pasaules vadošajām kriptovalūtas biržām, sabrukums satricināja nozari, atstājot aptuveni 9 miljonus klientu un investoru, kas cieta miljardiem dolāru lielus zaudējumus. FTX plāns paredz, ka FTX saviem klientiem izmaksās vismaz 118% no to kontos esošās vērtības.

FTX paziņoja, ka šis rezultāts ir kreditoru uzvara, ko ļāva panākt spēja atgūt skaidru naudu un kriptovalūtu aktīvus, kas bija pazuduši uzņēmuma haotiskā sabrukuma laikā. Uzņēmums arī piesaistīja papildu līdzekļus, pārdodot citus aktīvus, tostarp savus ieguldījumus tehnoloģiju uzņēmumos, piemēram, mākslīgā intelekta jaunuzņēmumā Anthropic.

Klienti uz šo plānu reaģēja neviennozīmīgi, un daudzi pauda vilšanos, ka FTX sabrukums lika viņiem palaist garām spēcīgo kriptovalūtu cenu atveseļošanos, kas notika kopš 2022. gada, kad tirgus sasniedza zemāko punktu. Daži klienti bija iebilduši pret plānu, pieprasot lielākas atmaksas, kas atspoguļotu neseno kriptovalūtu vērtības pieaugumu.

FTX apgalvoja, ka nav iespējams vienkārši atgriezt klientu iemaksātos kriptovalūtas aktīvus, jo klientu aktīvi ir pazuduši, jo tos nelikumīgi piesavinājies dibinātājs Sems Bankmans-Frīds. Viņš šī gada martā tika notiesāts uz 25 gadiem cietumā par FTX klientu apkrāpšanu. Viņš ir pārsūdzējis notiesājošo spriedumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru