Ko jūs vecumdienās noteikti nožēlosiet

Nodarboties ar iemīļotajiem darbiem un sekot sapņiem

Parasti mūsu darba iknedēļas grafiks sastāda 40 stundas, bet standarta atvaļinājums ilgst no 21 līdz 28 dienām. Un tajā gadījumā, ja lauvas tiesu no jūsu laika aizņem nemīlama lieta, tad, pēc visa spriežot, jūs mānāt paši sevi.

Nevajag pievērst uzmanību tam, kā uz mums skatīsies apkārtējie. Galvenais ir “būt”, un nevis “likties”. Padomājiet par to, kas jums ir svarīgs un interesants, kas jūs saista tik ļoti, ka varētu ar to nodarboties visas dzīves garumā. Jo, kas gan var būt labāks par baudas sajūtu, laimīgu nogurumu pēc grūtās dienas un prieku pa ceļam uz darbu.

Veltīt pietiekoši daudz laika savai ģimenei

Ja visi iepriekš piekrita apgalvojumam, ka katram cilvēkam ģimene ir pats svarīgākais dzīvē, tad kāpēc gan mēs visi pret to attiecamies kā pret kaut ko triviālu, ikdienišķu, pašsaprotamu? Turklāt savai pamata dzīves vērtībai laiku atvēlam nodevīgi maz. Un pēc tam mēdz būt jau par vēlu.

Mācieties atteikties no mazsvarīgām, bieži tukšām tikšanām, papildus peļņas (jo visu pasaules naudu tāpat nenopelnīsi) un tamlīdzīgām lietām, un vienkārši pavakariņojiet kopā ar saviem tuvajiem; lieku reizi sazvanieties ar vecākiem, brāli, māsu, brīvdienās apciemojiet radiniekus, vai arī sazinieties Skyp, ja viņi dzīvo ļoti tālu. Negaidiet, kad jums parādās laiks, atvēliet laiku paši. Izdariet to, lai pēc tam nebūtu jānožēļo, jo var pienākt laiks, kad ir jau par vēlu. Neaizmirstiet par to, un nemeklējiet atrunas, jo mums vienmēr nepietiek laika.

Parādīt savas patiesās jūtas

Mums visiem dzīves vidū jau tā nav viegli mainīt ierastos ieradumus un vēl jo vairāk tas attiecas uz ieradumu izrādīt savas patiesās jūtas. Šāds ieradums kļūst par uzvedības pazīmi ar tiem, ar kuriem mums izveidojas tuvs vai tāls saziņas loks. Lai nākotnē to nenožēlotu, ir vērts papūlēties un pārstāt slēpt to, ko jūs jūtat. Jūsu tuvinieki ir tā vērti, lai to uzzinātu. Tikai tādā veidā var efektīvi veidot saskarsmi.

Jums pašiem kļūs daudz vieglāk, tā jūs iegūsiet harmoniju dvēselē. Jo sliktākais, kas var ar jums notikt – līdz mūža beigām pārdzīvot par savu rīcību neveikšanu laicīgi, rāt sevi par tā arī neizteiktajiem ļoti svarīgajiem vārdiem.

Sūtīt sevi atvaļinājumā, ceļot

Centieties tā plānot savu brīvo laiku, lai tā pietiktu nodarbēm, kas sagādā jums prieku un dara laimīgu. Patiesībā, ir pavisam vienkārši atrast veidu, kā izbaudīt laiku, kuru varat veltīt sev. Kā variants – īslaicīgi attālināts darbs mājās vai arī atvaļinājums uz sava rēķina. Vajag mācēt apstāties, lai izelpotu, apskatīties apkārt: patiešām, visu pasaules naudu nenopelnīsi.

Padomājiet par to, ka vecumdienās jūs nevarēsiet atcerēties neko citu, izņemot darbu, jūsu atmiņa nebūs bagāta ar atmiņām par ceļojumiem, satikšanām ar jauniem cilvēkiem utt.

Tāpēc neatsakiet sev, tajā skaitā, arī braucienus savā brīvajā laikā.

Padomājiet par šīm vienkāršajām patiesībām, padomājiet jau šodien par to, kas nākotnē pilnīgi iespējams liks jums nožēlot!

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru