Kā apgalvo šīs sfēras darbinieki, šāda parādība nav unikāla
Visticamāk, pelējums nonāca ražošanā: netīra pudelīte, slikta gaisa kvalitāte liešanas vidē. Vai, kas ir ticamāk, darbinieki produktā pelējumu vienkārši nepamanīja. Līdz izliešanai, kā likums, ņēm uztriepi mikroflorai.
Ir viens BET, ievērojot iepakota produkta uzglabāšanas temperatūras režīmu, pelējums var arī neparādīties + pelējums attīstās tikai tur, kur ir piekļuve gaisam, tas nozīmē uz produkta virsmas.
No tā izriet, ka sabojāties jogurts var arī ražošanas izmaiņu, transportēšanas kļūdu vai tā uzglabāšanas kļūdu dēļ katrā atsevišķā veikalā.
Kā jūs domājat, vai ieteikums “pirms lietošanas pudelīti sakratīt” – ir apzināts ražotāju solis noslēpt no patērētājiem pelējumu, vai arī tā ir tikai sakritība?