Ķirbju marmelāde – palutini sevi ar rudenīgu gardumu!

Pat tie, kuriem negaršo ķirbis, būs sajūsmā!

Sastāvdaļas:

  • 500 g – svaigs ķirbis
  • 250 g – cukura
  • 3 ēd.k. – citrona sulas (vai pēc garšas)

Gatavošana:

Ķirbi vari gatavot pēc savas vēlēšanās – var cept, var tvaicēt. Sagatavoto masu izberž caur sietu, bet tas nav obligāti. Pievienojam citrona sulu un cukuru. Visu masu uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un turpina vārīt uz nelielas uguns, kamēr masa kļūst bieza. Masa būs sabiezējusi līdz tādai konsistencei, ka no karotes atdalīs tikai tad, kad ar to pasitīsi pa katla malu. Ņem plakanu cepamo pannu uz kuras ir uzklāts cepamais papīrs. Visu masu liec uz tās un izlīdzini, masai nevajadzētu būt augstākai par 2 cm. Atstāj to sastingt ne mazāk kā uz diennakti.  Tad sagriez marmelādi mazos kubiciņos, vai arī savel mazas bumbiņas, kuras vari apvārtīt cukurā.

avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru