Ķirbja kūka / pīrāgs – pagatavošana:
Pārlej ķirbi ar ūdeni līdz katla augšai un vāri zem vāka, līdz ķirbis ir mīksts.
Sablendē līdz biezeņa konsistencei, un uzliec atkal uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Iesit pa vienai olas.
Mannas putraimus sacep pannā bez sviesta līdz krēmkrāsas tonim un uzmanīgi pievieno ķirbim.
Lasi arī: Pārsteidzoša pankūku torte-roze ar zemenēm
Vāri 5 minūtes, līdz masa sabiezē, pievieno kanēli un apelsīna miziņu, tad pārlej visu tortes formā, iepriekš apberot to ar auzu pārslām. Cept cepeškrāsnī kas ir sakarsēta līdz 180 grādiem.
Atdzesē, izņem no formas un pēc izvēles var apsmērēt ar jogurtu.
Gardu tējas dzeršanu ar ķirbja pīrāgu!
Trūkst cukurs un tas nav kūka vai pīrāgs bet ķirbja sacepums.