Tagad man noteikti izdosies! Ievērojot šos vienkāršos noteikumus, Jūs vienmēr gatavosiet ēdienus ar želatīnu nevainojami.
Izšķīdināt želatīnu ir vienkārši: izšķīdināt aukstā ūdenī, tad pieliet šķidruma līdz vajadzīgā apjoma, uzsildīt.
Ļoti svarīgi atcerēties:
Svarīgi ievērot proporcijas, citādi var iznākt gumijas izstrādājums:
20 grami želatīna + litrs ūdens = “dreboša želeja”;
40-60 grami želatīna + 1 litrs ūdens = želeja, ko var griezt ar nazi.
Želatīnu nedrīkst uzvārīt. Šajā gadījumā viņš zaudē savas īpašības un ne piešķirs ēdienam vajadzīgo konsistenci.
Želatīna maisījumu nedrīkst dzesēt saldētavā, tad viņš sakristalizēsies.
Derīguma termiņam ir būtiska nozīme. Iespējams, tas piebriest un pat sacietēs, bet ēdienu var sabojāt, un piešķirs tam īpatnēju un nepatīkamu garšu.
Ja jūs gatavojat želeju ar grieztiem komponentiem, tad sagriežat viņus pēc iespējas mazākiem gabaliem, jo želejas masa var notecēt no lieliem gabaliem, un rezultātā konsistence būs atšķirīga no tās, kādu jūs gaidījāt.
Nepārsniedzat rekomendējamās proporcijas, jūs vienkārši varat sabojāt ēdienu.
Želatīnu izšķīdināt pareizi, un lai jūsu ēdieni ir garšīgi un skaisti!