Ķiploks un sīpols: kā ir jāizvēlas produkts, lai neuzķertos ķīniešu “pakaļdarinājumam”

Tā uz mūsu galda nonāk skaists ķiploks, skaisti apmēslots ar smagajiem metāliem un pesticīdiem. Pirmie spēj organismā uzkrāties ilgu laiku, un izraisīt ne mazums smagu saslimšanu sekas.

Pat pēc garšas ķīniešu ķiploks ir mazāk izteiksmīgs kā mūsu pašu ķiploks. Tāpēc ir vērts aizdomāties, vai ārējā skaistuma dēļ ir vērts tādu produktu iegādāties.

Arī ar sīpolu viss nav tik vienkārši! Daudzi pieredzējuši pavāri apgalvo, ka viena vai cita ēdiena pagatavošanā ir jāņem vērā sīpola šķirne. Bet sīpolu šķirņu pasaulē ir ļoti daudz, un katrai piemīt sava, neatkārtojama garša.

Tādā veidā viena sīpola šķirna jūsu ēdiena piešķirs īpašu pikantumu, bet cita tieši otrād – var “pārņemt” visa ēdiena garšu.

Pastāv vairākas izplatītas sīpolu šķirnes. Šī ir parastā dzeltenā šķirne, tā ir visizplatītākā un pazīstamākā. Un tas viss, pateicoties savai neatkārtojamībai! Šo sīpolu var pievienot praktiski visiem ēdieniem.

To pašu var teikt arī par baltajām sīpola šķirnēm. To garša ir asāka par dzelteno sīpolu, bet tas nenāk par sliktu. Balto sīpolu var pievienot jebkuram ēdienam, galvenais ir ievērot mērenību.

Bet saldām, violetām un citām šķirnēm ir savas, īpašas garšas nianses. Un tas ir jāņem vērā. Piemēram, saldais sīpols absolūti neder cepšanai, tā tas var vispār pazaudēt savas garšas īpašības. Un parasti uzglabājas ļoti īsu laiku.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru