Ķīnā nolija astoņkāju, gliemežvāku un molusku lietus. Un tas bija tikai sākums

Ķīnas austrumi, Šaņduna province, piekrastes pilsēta Cindao – te nesen kādu vakaru atvērās mazs portāliņš uz pekli. Un no turienes uz apstulbušajiem pilsētniekiem sāka lidot pabiras no elles virtuves, pietam, spriežot pēc lietām, kuras lidoja no debesīm, šajā dienā dēmoniem bija vakariņas ar jūras veltēm. Protams, zinām arī šīs parādības prozaisko skaidrojumu, bet vienalga izskatās šausminoši.

Jau iepriekšējā dienā sinoptiķi brīdināja, ka briest negaiss un vēja ātrums pieaugs līdz 40 m/s, bet reti, kurš gaidīja, ka stihijas triecienā būs tāds negaidīts pagrieziens. Vējš sāka savu ieskrējienu jau tālu Dzeltenajā jūrā, izveidojot tornado, kuros arī ievilka zivteles un citas jūras radības. Bet, kad stihija sasniedza krastu, viss tas nobira, nolija kā lietus pār izbrīnītajiem cilvēkiem. Sociālie tīkli izraibināti ar sadauzītām jūras veltēm – jādomā, ka neizvēlīgie ķīnieši nemetīs izgāztuvē tik daudz garšīgumu.

Bet, ja laimīgajiem cindaoiešiem, var teikt, ka paveicās, tad kaimiņu Veifane piedzīvoja īstu katastrofu. Tur milzīgi krusas graudi burtiski sabombardēja mājas, mašīnas un ķirbjaugu laukus – sāpīgi skatīties. Un tā vienmēr, kaut kam delikateses pašas no debesīm krīt, bet citiem tikai problēmas.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru