Kefīrs, cukurs, sāls un ķiploks lielisks aizstās ķīmiskās viela dārzā

Kaitēkļi, slikta raža un slikta augļu augšana spiež dārzniekus ķerties pie ķimikālijām un indīgām vielām. Bet izrādās, ka no daudzām problēmām dārzā varētu izvairīties ar vienkāršu, ierastu un dabīgu produktu palīdzību, piemēram, ķiploka, kefīra, sinepju, kā arī sāls un cukura.

Tieši tos savā laikā izmantoja dārznieki, vēl pirms parādījās veikalā nopērkamie preparāti.

Uzzināsim, kā un kādos gadījumos tos drīkst izmantot dobēs, lai palielinātu ražīgumu un atbrīvotos no kaitēkļiem.

Ķiploks, lai palielinātu kartupeļu ražu un kā profilakses līdzeklis fitoftorozei
Visi dārznieki “ar stāžu” laiku pa laikam kartupeļus uzrok. Pateicoties tam, var ātri noskaidrot, kāda raža gaidāma rudenī. Ja jums liekas, ka raža nav pārāk liela, tad nākamajā gadā pamēģiniet sekojošu metodi: 10 litriem ūdens pievienojiet 1 kg sasmalcināta ķiploka. Ar iegūto ķiploku šķīdumu uz nakti aplejiet stādāmo materiālu (aptuveni 9 stundām). Tādējādi, jūs ne tikai atbrīvosiet sēklas no kaitēkļiem, bet arī stimulēsiet augšanu. Pārbaudīts: pēc tāda trika raža palielinās kā minimums trīs reizes!

Vēl viena brīnišķīga ķiploka īpašība – cīņa ar kaitēkļiem. Kāpēc gan gaidīt pirmās fitoftorozes pazīmes uz tomātiem, ja to visu ir iespējams novērst? 50 gramus sasmalcināta ķiploka pievieno spainim ar ūdeni. Ar iegūto maisījumu apsmidzina tomātus. Ķiploku var nomainīt ar uzrūgušu kefīru proporcijā 1 litrs uz spaini ūdens.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru