Katru nakti šī autostāvvieta pārvēršas par bezpajumtnieku nakšņošanas vietu. Tā nolēma saimnieks

Daudzi bezpajumtnieki dzīves apstākļu dēļ nespēj normāli gulēt. Savukārt miega trūkums izraisa depresiju, diabētu, hipertensiju, aptaukošanos, atmiņas zudumu, kognitīvos traucējumus, alkoholismu, narkomāniju … Nemaz nerunājot par to, ka bezpajumtnieki pastāvīgi dzīvo bailēs, ka kāds viņiem uzbruks vai nozags viņu jau tā niecīgās mantas.

Beddown saviem viesiem sniedz vēl arī citus pakalpojumus: ārstus, aprūpētājus, zobārstus, frizierus. Bezpajumtnieki saņem jaunas drēbes, iespēju sevi nomazgāt un palīdzību sociālo pakalpojumu saņemšanā.

“Mēs cenšamies dot viņiem patiešām ērtas gultas, jo mūsu galvenais mērķis ir bezpajumtniekiem nodrošināt pilnīgu miegu. Miega trūkums ir milzīga problēma mūsu bezpajumtniekiem, tāpēc mūsu drošā un ērtā patversme viņiem nozīmē ļoti daudz, ”savā Instagram raksta Beddown veidotāji.

Šeit ir statistika no Beddown pilotprojekta:

• Šajā periodā naktsmājas izmantoja 41 viesis.
• 77% bija vīrieši, 23% – sievietes.
• Viesi miega kvalitāti vidēji novērtēja ar 4,5 no 5 un gultas – arī ar 4,5 no 5.
• 100% viesu sacīja, ka miega laikā jūtas droši.
• Pārpildītu vietu dēļ 9 cilvēkiem vienā naktī tika atteikts.
• Jaunākais Beddown apmeklētājs bija 15 gadus vecs.

Tagad Beddown pateicas daudzajiem brīvprātīgajiem par palīdzību un cer, ka kādreiz viņiem izdosies atrast mājokli, izglītību un darbu visiem bezpajumtniekiem. “Mūsu sapnis ir padarīt sevi nevajadzīgu,” raksta organizācija.

Lūk, ko saka paši bezpajumtnieki:

“Pēc šeit pavadītās nedēļas, kad beidzot varēju pietiekami izgulēties un saplānot ikdienas gaitas, atcerējos, kāda ir dzīve, un uz pieciem mēnešiem pierakstījos rehabilitācijas centrā.”

“Spēja gulēt visu nakti bez narkotikām apskaidroja manas domas. Es tās neesmu lietojis jau 8 dienas. ”

“Pirmoreiz daudzu gadu laikā man bija sapnis.”

LASI VĒL: Viesmīle ar smaidu sejā apkalpoja šo bezpajumtnieku. Taču viņa nevarēja pat iedomāties, kas viņš bija patiesībā…

“Šeit nav visu laiku jābūt sardzē.”

Vai jums patīk šī ideja?

avots: boredpanda.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru