Katrs zobs ir saistīts ar noteiktu orgānu jūsu ķermenī

Daudzi eksperti apliecina, ka mūsu nieru un urīnpūšļa stāvokli nosaka augšējie un apakšējie priekšējie zobi, bet ilkņi ir saistīti ar aknām. Premolāri jeb mazie dzerokļi (4. un 5. zobi, kas atrodas abās žokļu daļās aiz ilkņiem) ir cieši saistīti ar plaušām un resno zarnu. Molāri jeb lielie dzerokļi (6. un 7. zobi) norāda aizkuņģa dziedzera, liesas un žultspūšļa stāvokli, bet gudrības zobi norāda sirds un tievās zarnas stāvokli.

LASI VĒL: Vēl pirms gada zobi bija mans lāsts… Esmu pateicīga, ka uzzināju par šo metodi….

Par hronisku pielonefrītu, cistītu vai otītu liecina sāpes pirmajā vai otrajā priekšzobā. Sāpes pirmajā priekšzobā var liecināt arī par tonsilītu vai osteohondrozi, taču nemitīgas sāpes šajā rajonā liecina par holecistītu vai hepatītu.

Ja jums ir alerģiskas reakcijas, kā, piemēram, astma vai rinosinusīts, kā arī hronisks plaušu iekaisums un kolīts, tad tās var atspoguļoties ceturtajā un piektajā dzeroklī. Sāpes gan apakšējos, gan augšējos dzerokļos var liecināt arī par problēmām ar pleciem vai ceļu locītavām. Turklāt sāpes dzerokļos var norādīt arī uz iekaisumiem zarnās.

Gastrīts, anēmija, kuņģa un/ vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla, kā arī pankreatīts izpaužas augšējo sesto un septīto zobu sāpēs. Ja gadījumā sāp tikai augšējie sestie zobi, tad varētu būt tā, ka jums ir problēmas ar vairogdziedzeri, var būt arī sinusīts, tonsilīts vai arī iekaisusi liesa. Ja jums ir ateroskleroze, iespējams, ka izjūtat sāpes apakšējos dzerokļos.

Eksperti ir pārliecināti, ka apakšējo septīto zobu sāpes var liecināt par problēmām ar plaušām, izpaužoties kā astma, dažādi iekaisumi un bronhīts, turklāt šādas sāpes var liecināt arī par polipu klātbūtni zarnās.

LASI VĒL: Kā izbalināt zobus izmantojot aktīvo ogli. Vēl dīvaināku balināšanas veidu neesmu redzējis!

Orgānu un zobu starpā ir ļoti cieša saikne, tādēļ vienmēr pievērsiet uzmanību sava mutes dobuma veselībai. Regulāri dodieties pie stomatologa, lai uzturētu savus zobus labā stāvoklī.

Dalieties arī ar citiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru