Kas notiek ar organismu 24 stundu laikā pēc enerģijas dzēriena izdzeršanas?

Pētījumi rāda, ka blakusparādības var parādīties arī 7 – 12 dienas pēc enerģijas dzēriena lietošanas.

Pirmās 10 minūtes: kofeīns sāk iesūkties asinīs, jūsu ķermenis reaģē ar paātrinātu sirds saraušanos un paaugstinātu asinsspiedienu.

15-45 minūtes: kaut kādā brīdī pirmo 15 – 45 minūšu laikā (atkarībā no dzēriena lietošanas ātruma) kofeīna līmenis sasniedz savu virsotni, parādās paaugstināta mundruma un koncentrēšanās sajūta. Tas ir saistīts ar to, ka kofeīns ir stimulējošs preparāts. Tieši tāpēc šo dzērienu iesaka lietot nogurušiem šoferiem, lai paliktu nomodā.

LASI VĒL: Vecmāmiņu burvestības: Negatīvās enerģijas noņemšana ar jēlas olas palīdzību

Dotajā laikā kofeīns nonāk no kuņģa asinīs, pēc tam smadzenēs un cirkulē pa organismu. Tas ir stimulējošs preparāts, kas bloķē noguruma signālus, lai tie nenonāktu līdz smadzenēm. Viela smadzenēs, ko dēvē par adenozīnu, spēlē svarīgu lomu tajā, cik noguruši mēs jūtamies, nogurums sakrājas dienas laikā un izraisa miegainību dienas beigu daļā. Kofeīns ir viltīgs preparāts, kas vienlaicīgi bloķē adenozīnos ceļus, nodrošinot impulsu un paātrinot molekulu izstrādi smadzenēs, kas atbild par labu noskaņojumu (piemēram, dopamīns). Pastiprinās koncentrēšanās un uzlabojas vispārējais ķermeņa stāvoklis.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru