Kāposti mīklā –gardākā uzkoda pa 15 minūtēm

No kāpostu lapām var pagatavot diezgan garšīgu uzkodu, kura iejūsminās visus ciemiņus. Ēdiena pagatavošanai vajadzīgs minimāls daudzums produktu un laika. Kad viesi cienāsies, viņi ne uzreiz uzminēs, kas ir zem mīklas garoziņas.

Sastāvdaļas:

  • 1 kāpostgalva
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 olas
  • 4 ēdk. majonēze
  • 3 ēdk. milti
  • garšvielas pēc garšas

Gatavošana:

  1. Kāpostam izņemam kacenu.
  2. Uzvārīt ūdeni, pasālīt. Ielaist kāpostu karstā ūdenī uz 3 minūtēm.
  3. Atdalīt lapas.
  4. Dziļā traukā ar mentītes palīdzību sajaukt olas ar majonēzi. Pievienot miltus, sāli, garšvielas. Iemaisīt mīklu.
  5. Kāposta lapas sagriezt 2-3 daļās.
  6. Apmērcēt mīklā kāposta lapas.
  7. Apcept sakarsētā eļļā uz pannas līdz zeltītai garoziņai.

Uzkoda gatava, var pasniegt galdā ar mērci, dzērieniem (pēc garšas).

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru