Kartupeļu sacepums
Sastāvdaļas:
- 300 – 400 g maltās gaļas
- 2 – 3 sīpoli
- 3 kartupeļi
- 150 g marinētu sēņu
- 1 tomāts
- 3 ķiploku daiviņas
- 1/3 tējkarote ķimenes
- 1 tējkarote hmeli – suneli
- 4 – 5 ēdamkarotes krējuma
- 100 g cieto sieru šķirnes
- 50 ml piena
- zaļumi
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Maltajai gaļai lieciet klāt apmēram 2 ēdamkarotes krējuma. Visu rūpīgi samaisiet, bet pēc tam lieciet klāt visas sastāvdaļās minētās garšvielas un atkal visu pārmaisiet.
- Sīpolus sagrieziet gredzenos un apcepiet. Sīpoliem jākļūst mīkstiem, taču nav obligāti jāgaida, kad tie paliks zeltaini brūni.
- Kartupeļus nomizojiet, pēc tam sagrieziet plānās šķēlītēs.
- Tomātu un sēnes sagrieziet kubiciņos.
- Dziļā bļodā ielejiet pienu, kam klāt lieciet 2 – 3 ēdamkarotes krējuma. Masai klāt lieciet sarīvētu cieto sieru. Samaisiet visu.
- Jūsu izvēlētos zaļumus smalki sagrieziet. Ieberiet tos traukā, kur pagatavojāt piena maisījumu, pievienojiet klāt sāli, piparus. Pēc tam klāt pieberiet arī ķiplokus, kas iepriekš smalki sakapāti vai sasmalcināti ar ķiploku spiedes palīdzību.
- Ņemiet cepamo formu, kurā grasāties gatavot ēdienu. Tā apakšējo daļu izklājiet ar sīpoliem, apberiet ar sāli. Otrā kārtā lieciet malto gaļu. Trešajā kārtā lieciet tomātu un sēnes. Trešo kārtu apberiet ar sāli. Ceturtā kārta – kartupeļu šķēles. Visas kārtas aplejiet ar krējuma un piena mērci.
- Sacepumu apklājiet ar foliju.
- Ieslēdziet cepeškrāsni, uzlieciet 180 grādu temperatūru.
- Lieciet sacepumu cepeškrāsnī, kur to būs nepieciešams gatavot apmēram 60 minūtes.