Kā no mājas iznīdēt skudras? Noteikti izlasi, ja šie kukaiņi ir apsēduši jūsu māju!

2. Paņēmiens

Skudrām nepatīk ķiploku smarža, tāpēc, ja jums tas šķiet pieņemams, iesmērējiet ar ķiploku visas aplodas un  līstes, kur skudras tiek iekšā.

3. Paņēmiens

Slazds no līmlentas. Apkārt  A4 lapai pielīmējiet abpusējo līmlenti un vidū nolieciet kārumu  šīm “saldummīlēm.” Jāteic, ka ar šo paņēmienu jūs iznīcināsiet tikai nelielu daļu kukaiņu.

Ieteikums: ja jūs esat nolēmuši uzsākt cīņu ar skudrām, piedāvājiet to pašu darīt arī jūsu kaimiņiem, jo tikai ar kopīgiem pūliņiem jūs  sasniegsiet vēlamo rezultātu un atbrīvosieties no šiem mazajiem iekarotājiem.

Profilakse, lai mājās neparādītos skudras

Ja jums paveicās un jūs  sekmīgi tikāt vaļā no skudrām savā dzīvoklī, neatslābstiet, jo skudras var atgriezties. Lai tas nenotiktu, veiciet profilaktiskus pasākumus:

Neatstājiet barību skudrām. Sekojiet līdzi tīrībai jūsu virtuvē, centieties ilgi atstāt nemazgātus traukus un rūpīgi notīriet ēdiena paliekas no  darba virsmām.  Biežāk iznesiet miskasti, kas skudrām ir kā bāka barības ostai jūsu dzīvoklī.

LASI VĒL: Lūk, ko slēpj noslēpumainā oga! Tu vairs nepirksi tādu, redzot, kas notiek zem mikroskopa

Periodiski veiciet dzīvoklī mitro uzkopšanu, izmantojot  ožamo spirtu – 1 ēdamkaroti atšķaidot uz 10 litriem ūdens .  Apstrādājiet ar šo šķīdumu virtuves piederumus un izmazgājiet grīdas.

Aizsargājiet ventilācijas izejas.  Kukaiņi var nokļūt jūsu dzīvoklī caur ventilācijas caurumiem, tāpēc tiem apkārt uzlīmējiet  divpusējo līmlentu apmēram 5 centimetru platumā.  Lipīgā mala atturēs skudras  no iebrukuma jūsu dzīvoklī.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru