Kā no mājas iznīdēt skudras? Noteikti izlasi, ja šie kukaiņi ir apsēduši jūsu māju!

Pret šo  iekarotāju uzbrukumiem  izmanto gan sentēvu , gan mūsdienu metodes. Ķīmiskā rūpniecība cīņai ar šiem kukaiņiem piedāvā izmantot gēlus, aerosolus, šķīstošas indes un citus līdzīgus līdzekļus.

 Katrs no tiem savā ziņā ir efektīvs, taču tiem ir arī savi trūkumi.

Piemēram zīmulis – kukaiņi pie tiem ātri pierod,  mājiņas – slazdi – nemaksā lēti un tās jāizmanto liels skaits, citādi nebūs vēlamais rezultāts, aerosols – efektīvs līdzeklis, taču tā sastāvā ietilpst gāze, kas var izraisīt galvassāpes, gēls – lai iznīcinātu kukaiņus, gēla saturā jābūt ne mazāk kā 0,05 % fipronila, kas savukārt var izraisīt vairogdziedzera palielināšanos.

LASI VĒL: Ja mājās pamanāt šo kukaini, nekādā gadījumā nesitiet to nost! Lūk, uz ko tas ir spējīgs…

Lielākais vairums visu insekticīdu skudru iznīcināšanai satur kerosīnu, kas ir ļoti kaitīgs mūsu veselībai. Ja ir iespējams pēc dezinfekcijas pamest telpas uz trim diennaktīm, tad ķīmiskos līdzekļus var lietot droši. Taču ,ja  jums nav kur doties un kaimiņu būšana ar kukaiņiem jūs neiepriecina, būs vien jāķeras pie sentēvu metodēm.

Kā  tika vaļa no skudrām mūsu vectēvi

1.Paņēmiens

Viens no efektīvākajiem paņēmieniem, cīnoties ar skudrām ir borskābe.   Sajauc  stingri novārītu olas dzeltenumu ar kaut ko saldu, piemēram, medu vai cukuru. Var izmantot arī ievārījumu. Šim maisījumam pievieno 20 gramus borskābes. No gatavā maisījuma izveido nelielas lodītes un izvieto tās “aizdomīgajās” vietās.  Pēc diennakts jūs redzēsiet daudz mirušo kukaiņu.  Borskābes vietā var izmantot arī boraku.

Labi, ja šīs lodītes  atstāsiet  mēnesi, lai iznīcinātu visus kukaiņus un pārliecinātos, ka telpā vairs nav nevienas skudras. Šī metode ir efektīva, jo skudras  šo indi nodot cita citai, tādejādi var iznīcināt visu skudru pūzni un arī skudru mātīti. Nāvējošs kārums skudrām ir arī raugs ar cukuru.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru