Kā dzert un nenoreibt: specdienestu metodes

Svinību laikā ir ļoti grūti iztikt bez alkoholisku dzērienu lietošanas. Bet dažreiz mēdz būt situācijas, kad nedrīkst ne “atslābināties” , ne arī no alkohola atteikties īsti nevar. Tad var palīdzēt pārbaudītas metodes, kas palīdz izvairīties no reibuma. Leģendas vēsta, ka tās ir it kā izgudrojušas specvienības.

Noderīgi padomi

Vislabāk pirms “ņemšanas uz krūts” kārtīgi paēst. Pāris stundas pirms svinībām var izdzert 100 gramus šņabja un kādu citu stipro alkoholisko dzērienu. Kāpēc? Jūsu organismā sāks izstrādāties speciālas vielas, kas veicina spirta uzsūkšanos. Tas padara jūs noturīgākus pret tālākām iedzeršanām.

LASI VĒL: Pieci ikdienas ieradumi, kas ir tik ne mazāk kaitīgi, kā smēķēšana vai alkohols

Vēl viens veids – iedzert aktivēto ogli vai kādu citu absorbentu. Tā uzsūc daļu no spirta un sīveļļas. Tāpat var stundu pirms svinībām iedzert “Mezym Forte” vai arī “Festal”. Tabletes palīdzēs normalizēt kuņģa darbību, un tas nozīmē, ka alkohols tiks normāli uzsūkts.

Reibšanu novērš arī vitamīns C. Var glāzē iemest citrona vai apelsīna daiviņu. Bet atcerieties, ka jebkuri produkti, kas ir bagāti ar vitamīnu C, kaitina kuņģa gļotādu.

Svinību laikā vajag ievērot noteiktus likumus. Piemēram, nevar maisīt dažādus dzērienus. Dzeriet vai nu tikai šņabi, vai arī tikai šampānieti, vai, piemēram, sarkanvīnu…Savādāk noteikti apreibsiet.

Turklāt nevajag pēc stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem dzert vājos. Piemēram, alu pēc šņabja dzert nedrīkst.

Vairāk kustieties. Ja jūs negribat apreibt, tad periodiski piecelieties no galda un izlokiet kājas. Labākais veids – piedalīšanās dejās. Var vienkārši arī iziet svaigā gaisā. Tas ātri izvēdinās paģiras ārā no galvas. Tiesa, ja telpās ir silti, bet ārā ir auksts, tad jūs varat nedaudz nosalt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru