Kā atgriezt kaisli attiecībās? Paši labākie no padomiem!

Piemēram:

Viņš nepareizi aiztaisa zobu pastu – es bļauju un jautāju, cik ilgi tas vēl atkārtosies.

Viņš izmētā visur zeķes – es viņam pienesu klāt zeķes un sarkastiski saku, ka viņš man ir kā otrais bērns, kas ir vēl bezpalīdzīgāks par pirmo.

Viņam ir maza alga – es viņam nemitīgi pieminu, ka īstam vīrietim algai jābūt daudz labākai un prasu pilnvērtīgi nodrošināt ģimeni ar visu nepieciešamo, paralēli domājot, vai iespējams viņa vietā atrast citu.

Un tā tālāk…

Esiet atklātas, jo šī uzdevuma mērķis ir saprast to, kas attiecībās nav kā nākas un kā to labot.

Līdzko abas kolonnas būs pilnas, pārgrieziet lapu uz pusēm sadalījuma vietā. Mēs iegūsim sarakstu ar vīra nepilnībām un savām pretenzijām. Tagad būs nepieciešama otrā daļa – tā ir daļa, kas ataino to, kādu vīrs mūs redz. Aplūkojot to kārtīgi, jūs ieraudzīsiet vai nu kritiku un pretenzijas, vai ņirgāšanos un zobošanos, varbūt pat nemitīgu bļaušanu un vēlēšanos beidzot noskaidrot attiecības. Līdzko cilvēks redz šādu attieksmi pret sevi, viņš nevēlas savas neapmierinātās otrās pusītes dēļ mainīties.

Nav nepieciešams mainīt vīra rīcību, bet pie savām reakcijām gan ir jāpiedomā. Jūsu rīcība ir jūsu ieguldījums attiecībās, un ja šī reakcija nemitīgi ir negatīva, nav iespējams, ka no šāda satura veidosies pozitīvas attiecības. Ja domājat, ka attiecību maiņas rezultātā jūsu partneris būs daudz labāks, jūs rūgti maldāties, jo jau pēc neilga laika atgriezīsies jūsu reakcijas pret ieradumiem, kādi būs šim citam cilvēkam. Ar jūsu vīru sākumā arī viss bija vislabākajā kārtībā, vai ne tā?

Ir vēl kāds ļoti noderīgs padoms. Arī šoreiz būs nepieciešama papīra lapa, kuru būs jāsadala divās kolonnās. Pirmā kolonna būs tāda pati kā pirmajā uzdevumā, proti, tajā jāraksta visas vīra nepilnības, kādas jūs tās redzat. Otrajā daļā rakstiet visus vīra plusus – sākot ar vismazākajiem sīkumiem, līdz pat virspusējām lietām. Rakstiet šeit pilnīgi visu, kas jums viņā patīk: viņš ir izskatīgs, gudrs, jautrs, mīļš utt. Salīdziniet abas daļas un jūs pamanīsiet, ka starp visām viņa labajām īpašībām tādas lietas kā zeķu izmētāšana ir pilnīgs sīkums. Atkal sadaliet šo sarakstu divās daļās. Pirmo daļu, kur ir viss, kas jums vīrā nepatīk, izmetiet vai sadedziniet, bet otro daļu paturiet. Izlasiet šo sarakstu katru reizi, kad kaut kas jums liek izvest sevi ārā no pacietības. Centieties savu vīru daudz biežāk uzslavēt, lai gan tajā brīdī jums gribētos atkal viņu nomelnot. No sākuma būs ļoti grūti, bet jau ar laiku jutīsiet, ka vīrs paliek citāds un jūsu attiecības uzlabojas. Un vienmēr atcerieties, ka izmaiņas ir jūsu rokās!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru