Jūrmala izsludinājusi profesionālās mākslas projektu konkursu

Sākusies projektu pieteikumu pieņemšana konkursam “Profesionālās mākslas pieejamība Jūrmalā” pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai; pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 10. decembrim.

Konkursa mērķis ir nodrošināt sabiedrībai iespēju baudīt daudzveidīgus vietēja un starptautiska mēroga profesionālās mākslas projektus – izstādes, koncertus, festivālus, filmas, izrādes –, realizēt kopprojektus sadarbībā ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām, kā arī sekmēt Jūrmalas mūziķu un mākslinieku jubilejas grāmatu vai mūzikas ierakstu izdošanu.

2017. gadā pašvaldības atbalsts piešķirts projektam “Deju festivāls “Baltijas uzlecošās zvaigznes 2018””, kurā norisinājās starptautiskās sporta deju sacensības “Baltic Rising Stars”, deju meistarklases jaunajiem deju skolotājiem un bija izveidota fotogrāfiju izstāde “Jūrmalas deju vēsture”. Pērn realizētais projekts “Meistarklases pianista Frančesko Attesti vadībā Jūrmalas talantīgajiem jaunajiem pianistiem” sniedza iespēju Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunajiem pianistiem gūt vērtīgu pieredzi itāļu pianista vadībā, kā arī uzstāties projekta noslēguma koncertā.

No konkursā iesniegtajiem projektiem realizēti arī ikgadēji un atpazīstami kultūras notikumi kā mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”, starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “Vox Angelica” un vairākas laikmetīgās mākslas izstādes “Mākslas stacijā Dubulti”.

Konkursa “Profesionālās mākslas pieejamība Jūrmalā” pieteikumi jāiesniedz līdz 2018. gada 10. decembrim plkst. 12.00 Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5, vai nosūtot ar drošu elektronisku parakstu parakstītu pieteikumu uz e-pasta adresi [email protected]. Plašāka informācija par projekta pieteikuma iesniegšanu ir pieejama www.jurmala.lv sadaļā Kultūra – Kultūras projekti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru