Johnson & Johnson struktūrvienība iesniedz pieteikumu par bankrotu, lai panāktu 10 miljardu ASV dolāru vērtu izlīgumu par talku

Johnson & Johnson meitasuzņēmums piektdien trešo reizi iesniedza pieteikumu par bankrotu, jo fiziskās labsajūtas aprūpes gigants cenšas panākt aptuveni 10 miljardu ASV dolāru vērtu ierosināto izlīgumu, kas izbeigtu desmitiem tūkstošu tiesas prāvu, kurās apgalvots, ka uzņēmuma bērnu pūderis un citi talka produkti izraisījuši nopietnas kaites.

J&J ir iesūdzēts vairāk nekā 62 000 prasītāju, kuri apgalvo, ka tā bērnu pūderis un citi talka produkti ir piesārņoti ar azbestu un izraisa nopietnas kaites. Lai apturētu šīs prasības, J&J meitasuzņēmums Red River Talc federālajā bankrota tiesā Hjūstonā iesniedza pieteikumu par bankrota aizsardzību.

Uzņēmums ir noliedzis apsūdzības un ir nosaucis savus produktus par drošiem.

J&J viceprezidents tiesvedību jautājumos visā pasaulē Ēriks Hāss piektdien paziņoja, ka izlīgums ir “godīgs un taisnīgs visām pusēm” un ka 83 % pašreizējo talka prasītāju balsojuši par to.

Izlīguma priekšlikums sašķēla advokātus, kas pārstāv upurus. Vienošanās pretinieki paziņoja, ka viņi ātri lūgs tiesu izbeigt bankrotu vai pārcelt to uz Ņūdžersiju, kur tiesas divreiz ir noraidījušas J&J mēģinājumus izbeigt tiesvedību tā sauktajā “Teksasas divpakāpju” bankrota procedūrā.

Advokāts Endijs Birčfīlds, kurš iebilst pret šo darījumu, sacīja, ka J&J spēlē ar bankrota sistēmu, mēģinot nepietiekami samaksāt desmitiem tūkstošu cietušo.

“Mēs uzskatām šo tā saukto balsojumu par vēl vienu krāpniecisku J&J mēģinājumu manipulēt ar bankrota procesu un mazināt upuru likumīgās prasības,” teica Birčfīlds.

Citi advokāti atbalstīja darījumu, tostarp Alens Smits, advokāts, kurš iepriekš pārstāvējis 11 000 prasītāju, sadarbojoties ar Birčfilda advokātu biroju.

Smits teica, ka izlīguma piedāvājums “beidzot nodrošina maniem klientiem saprātīgu un taisnīgu kompensāciju. Tagad ir pienācis laiks ķerties pie darba un pēc iespējas ātrāk panākt, lai viņiem tiktu izmaksāta kompensācija.”

J&J izmantotais “divpakāpju” manevrs ietver saistību pārnešanu uz jaunizveidotu meitasuzņēmumu, kas pēc tam izsludina 11. nodaļu – bankrota veidu, kas ietver aktīvu un parādu reorganizāciju tiesas uzraudzībā. Mērķis ir izmantot šo procedūru, lai piespiestu visus prasītājus noslēgt vienu vienošanos, neprasot, lai J&J pati iesniegtu bankrota pieteikumu.

Bankrota tiesneši var panākt vispārēju izlīgumu, kas uz visiem laikiem aptur visas saistītās tiesas prāvas un aizliedz jaunas.

Ārpus bankrota procedūras J&J panāktais izlīgums ar dažiem prasītājiem joprojām atstās tiesības celt prasību pret tiem vai nākamajiem prasītājiem – un uzņēmums būs pakļauts iespējamām vairāku miljardu dolāru spriedumiem, kas to pamudināja izmantot divpakāpju procedūru.

Lai uzlabotu savas izredzes trešajā bankrota procedūrā, J&J lūdza prasītājus balsot par ierosināto vienošanos pirms laika, lai nodrošinātu, ka tā plāns gūs pietiekamu atbalstu. J&J bija nepieciešams, lai vairāk nekā 75 % atbalstītu plānu, lai bankrota tiesnesis varētu uzspiest darījumu visiem prasītājiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru