ASV piešķirs 3 miljardus ASV dolāru 25 projektiem bateriju ražošanas nozarē

ASV Enerģētikas departaments (DOE) piektdien paziņoja, ka plāno piešķirt 3 miljardus ASV dolāru 25 bateriju ražošanas nozares projektiem 14 štatos, jo Baidena administrācija cenšas novirzīt piegādes ķēdi no Ķīnas.

Projekti palielinās modernu bateriju un bateriju materiālu ražošanu vietējā tirgū, un tie ir saistīti ar ASV noteikumiem par nodokļu atlaidēm elektromobiļiem, kuru mērķis ir pārcelt bateriju un svarīgāko minerālvielu ražošanu no Ķīnas.

“Drošība attiecībā uz derīgajiem izrakteņiem ir būtiska klimata drošībai,” teica Baltā nama padomnieks klimata jautājumos Ali Zaidi. “Tādējādi mēs varam uzņemties vadošo lomu nākamās paaudzes akumulatoru tehnoloģiju izstrādē – sākot ar cietvielu un beidzot ar citām jaunām ķīmiskām tehnoloģijām.”

Albemarle saņems 67 miljonus ASV dolāru projektam Ziemeļkarolīnā, lai ražotu anoda materiālu nākamās paaudzes litija jonu baterijām komerciālos daudzumos, savukārt Honeywell saņems 126,6 miljonus ASV dolāru, lai Luiziānā uzbūvētu komerciāla mēroga ražotni, kurā tiks ražots galvenais elektrolīta sāls, kas nepieciešams litija baterijām.

DOE plāno piešķirt  uzņēmumam Dow 100 miljonus ASV dolāru, lai ražotu akumulatoru karbonāta šķīdinātājus litija jonu akumulatoru elektrolītiem, savukārt Clarios Circular Solutions, kas sadarbojas ar SK ON un Cosmo Chemical plāno saņemt 150 miljonus ASV dolāru projektam Dienvidkarolīnā, lai pārstrādātu litija jonu akumulatoru ražošanas lūžņus no SK ON, SK Innovation akumulatoru nodaļas.

Uzņēmums Revex Technologies, kura līdzdibinātājs ir uzņēmums Lundin Mining, saņems 145 miljonus ASV dolāru trīs Mičiganas rūpnīcām, lai pārstrādātu atkritumus no vienīgās ASV darbojošās primārās niķeļa raktuves un iegūtu vietējā tirgū niķeli vismaz 462 000 elektromobiļu akumulatoru ražošanai gadā.

DOE plāno piešķirt 166 miljonus ASV dolāru uzņēmumam South32 Hermosa Patagonijā, Arizonas štatā, augstas tīrības pakāpes mangāna sulfāta monohidrāta ieguvei elektrisko transportlīdzekļu akumulatoru ķīmisko vielu ražošanai. Pašlaik vairāk nekā 96 % HPMSM tiek ražots Ķīnā.

DOE iepriekš piešķīra 1,82 miljardus ASV dolāru 14 projektiem. DOE paziņoja, ka pirms finansējuma piešķiršanas izvēlētajiem projektiem ir jāpabeidz sarunas un vides pārskatīšana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru