Jauns vīruss pārņem Facebook! Uzzini, kā izvairīties no konta uzlaušanas

Draņķi tādi!

Kibernoziegumu skaits ar katru gadu tikai pieaug. Facebook lietotāju skaits ir sasniedzis vairāk, kā 2 miljardus, tāpēc afēristi īr savairojušies arī šajā sociālajā tīklā. Pats sliktākais ir tas, ka visi krāpniecības veidi, sociālajos tīklos izplatās momentāni.

Bet šoreiz runa ir pavisam par citu lietu: policija brīdina, ka ar jaunas viltības palīdzību, afēristi nozog miljoniem Facebook lietotāju datus.

Viss notiek šādi:

Jums atnāk notifikācija – it kā no Facebook. Krāpnieki jums atsūta vēstuli, kurā ir links uz lapu kur ir jāievada lietotāja vārds un parole. It kā tas ir vajadzīgs jūsu datu drošībai.

Visbiežāk šāda vēstule izskatās šādi:

Ja esi ievadījis šos datus, lamatas aizcērtas!

Starp citu, pati bilde var izskatīties nedaudz savādāk, bet jebkurā gadījumā, tur būs lauki paroles ievadīšanai un viss ļoti līdzināsies feisbukam!

Svarīgi ir atcerēties, ka pats sociālais tīkls bez īpašas vajadzības šāda veida vēstules nesūta un lieku reizi paroles ievadīt neprasa. Bet tik un tā miljoniem cilvēku uz to ”uzķeras”.

Kādas var būt sekas?

Tās var būt dažādas. Pats nevainīgākais variants – jūsu profilu pilnībā pārpludinās ar pornogrāfiju. Sliktāks variants – visiem jūsu draugiem tiek izsūtīta vēstule ar linku uz vīrusu, vai lūgums pēc palīdzības un rekvizīti bankas pārskaitījumam. Patiesībā tas viss ir atkarīgs no ļaundaru samaitātās fantāzijas.

Lūdzu, dalieties ar šo ziņu, lai arī jūsu draugi zina par šo viltus vēstuli! Iespējams, tas palīdzēs pasargāt ne tikai viņu, bet arī jūsu datus. Mēs taču ļoti bieži spiežam uz draugu linkiem, pat tad, ja tos nav sūtījuši viņi paši! 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru