Banāni palīdz atbrīvoties vismaz no četrām veselības problēmām

Banāni patiešām ir viens unikāls produkts. To ir iemīļojuši teju visas pasaules iedzīvotāji un tos ēd gan lieli, gan mazi. Banāni reti kad izraisa alerģiju, kas padara to par plaši izmantotu augli alerģisku cilvēku vidū.

Turklāt tajos ir ļoti daudz noderīgi mikroelementi un vitamīni. Saprotams ir arī tas, ka banānā ir daudz vairāk kaloriju nekā daudzos citos augļos, taču tā lietderība netiek mērīta tikai enerģētiskā vērtībā, tādēļ vienmēr nepieciešams izvērtēt augļa visus plusus un mīnusus, turklāt plusus ir jāliek daudz augstāk. Tiem, kas ievēro diētu un seko līdzi savam uzturam, zina, ka banānā esošās liekās 100 kalorijas diez vai drastiski izmainīs jūsu augumu.

Banāni palīdz cīnīties ar paaugstinātu asinsspiedienu, jo to sastāvā ir daudz kālija, kura trūkuma rezultātā cilvēks var slikti justies. Regulāra banānu lietošana uzturā, piemēram, no rītiem, palīdzēs jums normalizēt asinsspiedienu un neļaus tam krasi paaugstināties.

Tāpat banāni ir ļoti iedarbīgi cīņā ar depresiju, jo to sastāvā ir triptofāns – aminoskābe, kas ir nepieciešama serotonīna sintēzei. Domājamas, ka mums nav nepieciešams jums paskaidrot, kas ir serotonīns. Laimes hormons sāk izdalīties jau pēc viena banāna apēšanas, tādēļ nemaz nesatraucieties par kaitējumu savai figūrai, jo šī augļa iedarbība ir tā vērta, lai pabarotu savu organismu ar šo gardumu.

Starp citu, banāni risinās arī problēmas ar izvadorgānu sistēmu. Banānos esošais pektīns palīdzēs jums daudz vieglāk izvadīt kuņģi. Savukārt šķiedrvielas palīdzēs izvadīt no organisma toksīnus, un banānos šķiedrvielas ir daudz.

Banāni var palīdzēt arī pirms menstruālā sindroma laikā (PMS). Tā kā banānos ir B6 vitamīns, tas spēj samazināt krampjus un mēnešreižu laikā radītās sāpes. Turklāt banāni palīdz izvadīt no organisma šķidrumu, kas sievietēm kritiskajās dienās mēdz pastiprināti uzkrāties organismā. Citi banānos esošie mikroelementi normalizē nervu sistēmas darbību, uzlabo garastāvokli utt. Regulāra banānu lietošana kritiskajās dienās palīdzēs sievietei būt daudz mierīgākai, nosvērtākai, mazāk emocionālai un neļaus viņai būt tik aizkaitināmai.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru