Jauna informācija par traģisko ziemas izklaidi Mangaļsalā; svētdien noticis vēl viens negadījums Talsu novadā

Jau ziņots, ka aizvadītajā sestdienā, 4. decembrī, kādai ģimenei šķietami nevainīgas ziemas izklaides beidzās ar traģēdiju. Valsts policijas pārstāvji atklājuši detalizētāku informāciju par traģisko negadījumu.

Radinieki brīvo laiku bija nolēmuši pavadīt vizinoties ar pūsli, kurš piestiprināts automašīnai, taču šāda izklaide beidzās ar to, ka ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja divpadsmitgadīga meitene, savukārt vēl trīs personas ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē.

Sestdien, 4. decembrī, ap pulksten 18.00 Rīgā, Mangaļsalas ielā kāds vīrietis vadīja automašīnu “Dodge Ram” un mīkstā sakabē vilka, iespējams, ragaviņas un PVH pūsli, uz kura atradās četras personas, no kurām trīs bija nepilngadīgi bērni un viens pieaugušais. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šāda ziemas aktivitāte beidzās ar to, ka pūslis uzbrauca šķērslim – kokam.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta trīs personas, kuras ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē, savukārt 12 gadus veca meitenīte no gūtajām traumām diemžēl gāja bojā. Automašīnas vadītājs ir ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, un par notikušo Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu un turpina skaidrot negadījuma apstākļus.

Tāpat šajās brīvdienās šādu pārgalvīgu aktivitāšu dēļ notika vēl viens ceļu satiksmes negadījums, kurš, par laimi, nebeidzās ar traģēdiju ģimenei. Vakar, 5. decembrī, ap pulksten 14.40 Valsts policija saņēma informācija, ka Talsu novadā, Strazdes pagastā, kādā īpašumā uz lauka ir noticis negadījums – vīrietis vadīja sniega motociklu, pie kura virvē bija piesietas ragaviņas, uz kurām atradās viņa dzīvesbiedre. Ragaviņām apkrītot, sieviete guva miesas bojājumus un tika nogādāta medicīnas iestādē.

Katru gadu tiek fiksēti gadījumi, kad cilvēki pārgalvīgās ziemas izklaidēs gūst traumas, un diemžēl ir gadījumi, kuri beidzas arī letāli. Lai gan ziema šogad ir tikko sākusies, šādās aktivitātēs jau ir cietušie, tādēļ Valsts policija atgādina, ka šķietami nevainīga un parasta ziemas prieku baudīšana var būt ar bīstamu iznākumu. Notikušie negadījumi izgaismo situāciju, ka ne vien bērniem ir jāatgādina, ka ziemas prieki jābauda droši, bet galvenokārt pieaugušajiem.

Pat ja dažādas aktivitātes tiek darītas pieaugušo pavadībā, tās var būt ar traģisku iznākumu, ja pašas aktivitātes ir pārgalvīgas un tajās netiek domāts ne par savu, ne mazāko drošību. Tāpat, ja liekas, ka konkrētajā ceļa posmā vai teritorijā nav satiksmes, šis traģiskais negadījums parāda to, ka jebkurš izdarīts manevrs vai šķērslis, kas pagadās ceļā šādam vilktam pūslim vai ragaviņām, var būt ar smagām sekām.

Valsts policija atgādina ikvienam, ka pirms ziemas prieku un aktivitāšu baudīšanas, ir jāapsver, vai konkrētā aktivitāte nav pārlieku bīstama gan sev pašam, gan mazākajiem ģimenes locekļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru