Jau sen ko tādu meklēju! Četri veidi, kā iztīrīt vāzes ar šauru kakliņu

Tās dāmas, kuras ne reizi vien ir saņēmušas ziedus, zina, cik grūti pēc tam ir izmazgāt vāzes ar šaurajiem kakliņiem. Tajās nav iespējams ielikt roku, lupatiņu vai sūkli, lai to kārtīgi varētu izmazgāt.

Tieši tādēļ šīs apķērīgās mājsaimnieces ir izdomājušas iedarbīgu veidu, kas palīdzēs tikt galā ar jebkādiem netīrumiem, kas atrodas ļoti šaurās vāzēs.

  1. Apduļķojusies kristāla karafe, krūze vai vāze būs ļoti viegli tīrāma, ja sagatavosiet šādu maisījumu: 1/2 glāze galda etiķa un ūdens, kas pēcāk ieliets vāzē. Ļaujiet maisījumam vāzē pastāvēt 2 – 3 stundas, pēc tam visu izskalojiet. Šādu pašu attīrošo šķīdumu iespējams pagatavot arī no citronskābes.
  2. Nepieciešams pagatavot biezu sodas maisījumu un smalki saplēst avīzi. Visu ievietojiet vāzē un atstājiet pāris stundas iedarboties. Vāzi ar tās saturu kārtīgi sakratiet, tad izlejiet un pēc tam vāzi vienkārši izskalojiet.
  3. Ielejiet vāzē jebkādu vannas tīrīšanas līdzekli, kas spēj notīrīt kaļķakmeni, sakratiet to un pēc tam rūpīgi izskalojiet.
  4. Paņemiet glāzi rīsu un 1/2 glāzi sodas, ieberiet šīs abas sastāvdaļas vāzē un tām pa virsu uzlejiet siltu ūdeni. Ar pirkstu aizveriet ciet vāzes kakliņu un sāciet kārtīgi vāzi kratīt. Rīsi maigi atbrīvos no netīrumiem un pelējuma, bet soda noņems nepatīkamo aromātu. Pēc tam rīsus izberiet ārā un vāzi rūpīgi izskalojiet ar ūdeni.

Spied nākošo lapu un noskaties video 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru