Ja suns nolaizīja tev kāju vai roku, tā ir īpaša zīme. Kā saprast savu suni…

”Dāvanu” sagādāšana.

Suns var atdot tev savas rotaļlietas. Dīvaini, kāpēc, jo tās ir viņa lietas? Vai nu nes tev iegūtus uz ielas atradumus, kaulus, kociņus, visādas drazas, kas viņam liekas nozīmīgas.

Tas viss — dāvanas. Viņš negrib palielīties ar medījumu, bet izrāda savu mīlestību caur prasmi dalīties.

Reaģēšana uz noskaņojumu.

Pa 15 tūkstoš gadiem, kopš sākta suņu pieradināšana, viņi iemācījušies izprast cilvēka emocionālo stāvokli. Bieži, kad tev slikti, tavs mājdzīvnieks sāk uzbāzties tev, dauzīties, kost, spēlēties. Nē, viņš nav egoists, kam jāpievērš uzmanība nepiemērotā brīdī. Viņš visu saprot un cenšas novērst uzmanību no taviem pārdzīvojumiem.

Saimnieka aplaizīšana.

Ja suns laiza kājas, viņš rāda pateicību un padevību. Ja rokas — maigumu. Sejas laizīšana liecina par to, ka viņam nav baiļu, tas zin, ka netiks sodīts.

Gaida uzslavu.

Kad dzīvnieks ir ko izdarījis, tas gaida reakciju uz savu rīcību. Tas izpaužas dažādi. Taču nozīmē tikai to, ka tu esi galvenais cilvēks viņa dzīvē, un suns gatavs koriģēt savu uzvedību, balstoties uz tavu reakciju.

Priecājas par atgriešanos mājās.

Šīs zīmes nozīme ir acīmredzama: suns ļoti skuma, kad tevis nebija. Ļoti svarīgi ar savu suni pavadīt vairāk laika, izrādīt rūpes, neaizmirst apmīļot, lai viņš nešaubītos, ka ir tev vajadzīgs.

Staigā pa pēdām.

Suns var sekot tev līdzi visur, pat uz vannasistabu un tualeti. Citreiz tas kaitina. Jā, tā dara tikai izlutināti mīluļi, kuri uzskata, ka viņiem viss atļauts. Taču izskaidrojums tam ir visai pozitīvs. Viņi ar to saka: “Tu esi mans labākais draugs, un mums viss jādara kopā”.

Pieglaužas pēc ēdienreizes.

Ēšanas procesā dzīvnieks pārdzīvo stresu. Labāk neaiztikt viņu tā laikā un saprast suņa agresīvu ēdiena aizsargāšanu. Sunim ir izdzīvošanas instinkts, viņš baidās, ka ēdienu atņems.

Ja suns glaužas tev klāt, kad ir paēdis, tas nav lūgums pēc papildus porcijas, tā ir pateicība un audzinātība. Viņš arī var būt kulturāls.

Suns tādos veidos demonstrē savu uzticību. Šie unikālie dzīvnieki cenšas pievērst tavu uzmanību, kā var. Vēro suņu uzvedību un izbaudi kontaktu ar savu mīluli.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru