Ja jūsu mājā parādījās pelējums, sajauciet šās divas sastāvdaļas un bez grūtībām tiksiet galā ar to!

Nav noslēpums, ka ja uz sienām parādījās pelējums, tas var negatīvi ietekmēt veselību. Tādēļ likvidēt to vajag pēc iespējas ātrāk.

Ja jūs vēlaties atbrīvoties no pelējuma, neizmantojot ķīmiskos līdzekļus, tad izmantojiet šo vienkāršo recepti! Kas ir pelējums? Tas specifiskais sēņu tips. Pelējums rodas pārtikas pūšanas rezultātā, kā arī augsnē un iznīcina materiālus, uz kuriem tas uzrodas. Viņu piesaista mitras telpas, tāpēc nav brīnums, ja jūs atradīsiet viņu vannas istabā: mitrums veicina pelējuma parādīšanos.

Pelējums zeļ tajās vietās, kas nodrošina tai nepieciešamos apstākļus:

  • uzturvielas (pārtikas produkti)
  • augšanai piemērotas vietas
  • mitrums

Pelējuma ietekme uz veselību: ne viss pelējums ir bīstams veselībai, bet dažas tā sugas var izraisīt veselības problēmas. Tās diapazons svārstās robežās no alerģijas un respiratorām infekcijām līdz audzēju attīstībai. Ja jūs pastāvīgi uzturaties telpās, kurās ir pelējums — neaizmirstiet uzvilkt masku, lai filtrētu gaisu ko ieelpojat. Ja neesat saskarsmē ar pelējumu regulāri, vienalga tas var būt indīgs jūsu organismam. Pat neliela šo toksīnu iedarbība var negatīvi ietekmēt jūsu veselību. Jaunākie pētījumi pilnībā ir pierādījuši saikni starp pelējumu un astmas simptomiem.

Šķir nākošo lapu un uzzini, kā atbrīvoties no pelējuma 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru