Jau 22.reizi, izceļot Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu zināšanas, pieredzi un meistarību radīt augstas kvalitātes piena produktus, savienojot aizvien jaunas, pārsteidzošas garšu kombinācijas, 5. septembrī izstādē “Riga Food 2018” apbalvos Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētājus.
Šogad Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursā noteica arī labākos piena produktus kategorijā “Gada jaunais produkts”, kurā varēja piedalīties ne tikai Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības (LPCS) biedri, bet arī ikviens piena pārstrādes uzņēmums, kas ir reģistrēts Latvijā. Savukārt, konkursa kategorijās “Biezpiens ar tauku saturu 0,5%”, “Goudas tipa siers”, “Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%” un “Saldā biezpiena izstrādājums” savus produktus varēja pieteikt tikai LPCS biedri.
“Esmu gandarīts, ka pirms diviem gadiem LPCS uzsāktā iniciatīva – jauno piena produktu vērtēšana ir kļuvusi par efektīvu paņēmienu to popularizēšanā un atpazīstamības veicināšanā. Bija bažas, vai salīdzinoši neilgā laikā uzņēmumi varēs radīt un ieviest ražošanā tik daudz jauno produktu, jo jau iepriekšējā gadā tika vērtēti gandrīz 50. Tomēr mūsu piena pārstrādes uzņēmumiem ir ievērojams potenciāls, lai strādātu un radītu arvien jaunus produktus un veicinātu attīstību kopumā,” ar gandarījumu norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.
Profesionāla žūrijas komisija
Šī gada konkursa komisijā ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības “Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes lektore, diētas ārste Lolita Vija Neimane, “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava.
Labāko apbalvošana
Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2018” oficiālās atklāšanas ceremonijas – 5. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems “Riga Food 2018” medaļas un atzinības rakstus.
Atskats
Pagājušajā gadā piena produkti tika vērtēti kategorijās “Gada jaunais produkts”, “Skābais krējums ar tauku saturu 20%”. Vairāk: www.piensaimniekusavieniba.lv/page/3/
Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Zemkopības ministrija.
“Riga Food” – pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs!
Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2018” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm mājaslapā: www.rigafood.lv, sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood