Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā pavasara dārza darbiem noderīgas padomu grāmatas – “Rozes” un “Siltumnīcas”

Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā vairākus praktiskus un dārzkopjiem ļoti noderīgus izdevumus – Ilmas Neretas grāmatu “Rozes” un Mārītes Gailītes un Ilonas Klovānes – “Siltumnīcas”.

Krāšņajā un vairāk nekā 200 lappušu biezajā grāmatā “Rozes” Nacionālā botāniskā dārza speciāliste, pazīstamā rožu audzēšanas eksperte un lietpratēja Ilma Nereta apkopojusi visu, kas jāzina rožu mīļotājiem, – aprakstu par 300 populārākajām rožu šķirnēm, padomus, kā iekārtot rožu dobi, kā izvēlēties kvalitatīvus dēstus, kā audzēt un kopt un sargāt skaistos ziedus. Tieši audzēšanas padomi, profesionāļu pārbaudīti “knifi”, un autores personīgā pieredze un novērojumi rožu audzēšanā padara šo grāmatu par lielisku padomdevēju ikvienam dārza īpašniekam.

“Reizēm cilvēki gatavi gāzt kalnus, lai tikai izveidotu savu izsapņoto rožu stādījumu, taču ir apstākļi, kuri jāņem vērā, un lietas, kas jāzina, pirms rozes stādām dārzā,” atgādina Ilma Nereta.

Savukārt grāmatu “Siltumnīcas” sarakstījušas divas dārzkopības ekspertes – dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte un žurnāla “Praktiskais Latvietis” žurnāliste Ilona Klovāne. Grāmatā atradīsiet atbildes uz jautājumiem – kā pareizi novietot siltumnīcu, kādu segumu un konstrukciju izvēlēties, kā siltumnīcu uzcelt pašam, vai atmaksājas apsildāma siltumnīca, kā rūpēties par laistīšanu, vēdināšanu un apputeksnēšanu, kādi kaitēkļi un slimības apdraud siltumnīcu, ko darīt siltumnīcā gadalaiku ritumā un kam noder lecektis. Grāmata “Siltumnīcas” domāta ikvienam, kas vēlas izmēģināt ko jaunu vai ļauties dārzkopības priekam bez iepriekšējās pieredzes.

Aprīlī pie lasītājiem devusies arī “LA” tematiskā avīze “Skaistākās tulpes”, kurā ar padomiem un ieteikumiem dalās selekcionāri Jānis Dukaļskis, Juris Egle, kolekcionārs Gundars Lācis un Nacionālā botāniskā dārza speciālisti.

Visus izdevumus var iegādāties lielākajos grāmatu veikalos, izdevniecības “Grāmatu Mājā” Dzirnavu ielā 21 vai internetā veikals.la.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru