Ir nosaukti 5 produkti, kuri tomēr nav tik veselīgi, kā liekas

0Sulas, kuras pārdod veikalos, kā izrādās, pēc cukura daudzuma nemaz neatpaliek no saldajiem gāzētajiem dzērieniem, kuriem jau vairākkārt ir uzbrukuši veselīgas ēšanas mīļotāji un zinātnieki.

Un tas nav nekāds pārsteigums, jo nelielā gāzētu dzērienu bundžiņā ir ne mazāk kā 6 tējkarotes cukura. Sulas no veikala pilnīgi un absolūti ne ar ko neatšķiras no gāzētajiem dzērieniem pēc sastāva, it īpaši, kas attiecas uz cukura daudzumu.

Daži cilvēki dod priekšroku glazētajiem biezpiena sieriņiem, un uzskata tos par veselīgākiem salīdzinājumā ar citiem saldumiem. Toties pēc būtības tā ir tā pati konfekte, tikai ar biezpiena piedevu.

Nevajag ļaunprātīgi izmantot arī produktus, uz kuru iepakojuma rakstīts, ka tie ir “bez cukura”, toties viņiem ir salda garša. Visbiežāk šie produkti ir izgatavoti, pievienojot fruktozi. Turklāt cukura aizvietotāju izmantošanā, kuriem ir kaloriju nav vispār, netiek ņemta vērā to ietekme uz insulīna apmaiņu organismā.

Speciālistu šaubām tiek pakļauti arī tagadējie beztauku produkti. Visi, kuri seko līdzi figūrai un veselībai, cenšas lietot biezpienu, pienu, kefīru ar vismazāko tauku saturu. Tas, protams, palīdz samazināt kaloriju daudzumu ēdienkartē, bet tādējādi nepadara šos produktus veselīgākus. Protams, tauku samazināšana ietekmē produkta garšu, un tas nozīmē, ka garšas īpašības tiek atgūtas ar pārtikas piedevu palīdzību. Turklāt, lai uzlabotu liesu produktu garšu, ražotāji pievieno arī palielinātu cukura daudzumu.

Avots: dekuevo.mobi

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru