Ir atklāta saikne starp laulāto ienākumiem un uzticību laulībā

Socioloģijas profesore Kristīne Manča uzsver, ka ekonomiskā atkarība paaugstina laulātu neuzticības iespējamību abu dzimumu pārstāvjiem, tomēr vīriešiem šis risks ir ievērojami augstāks, kas ir saistīts ar vīrieša – sagādnieka lomu sabiedrībā.

Tajā pašā laikā zinātnieki atzīmē, ka sievietes mazāk tiecas būt neuzticīgas, ja viņas sniedz 100 % ienākumus no pāra kopējiem ienākumiem. Šajā gadījumā skaistā dzimuma pārstāves, tieši otrādi, cenšas minimalizēt savus panākumus un pasaudzēt mīļotā jūtas.

Pēc zinātnieku domām, vīrietis, kurš pelna daudz vairāk par sievieti, nemaz nav pret laulības zvēresta laušanu. Tas ir saistīts ar vīrieša pārliecību par to, ka no viņa pilnīgi atkarīga sieviete nekur neaizies. Visoptimālākais algu sadalījums vīrietim un sievietei ir 70 % un 30 %. Šajā gadījumā neuzticība no abu pusēm ir tuva minimumam.

Atgādināsim, ka Londonas zinātnieki ir pierādījuši, ka vīriešiem ar augstu IQ ir mazāka tieksme uz neuzticību. Un tas ir pilnīgi normāli, ja ņem vērā, ka stingra monogāmija cilvēkiem visdrīzāk ir morāls ideāls, nekā bioloģiska norma.

Avots: vokrugsveta.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Rita</cite>

    Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 godīgu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 150 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Reģistrējies un saņem vienu loterijas biļeti par brīvu: http://ej.uz/jjan Paņem savu Džekpotu!

Pievienot komentāru