Invalīda bērniņa mammai jau apnicis klausīties pārmetumus savā virzienā. Lūk, kas viņai sakāms visiem ļaunprātīgajiem cilvēkiem!

Neviens nespēja paredzēt nelaimi, kas uzglūnēs Dalasas Līnas ģimenei – viņai un viņas mazajam dēliņam – laikā, kad sieviete brauca uz veikalu. Šis brauciens izvērsās tik ļoti nepatīkams, ka viņa no sirds dziļumiem vēlētos, kaut tā nebūtu noticis.

Lai ar nevienu citu neatkārtotos notikušais, Dalasa nolēma par to rakstīt internetā un brīdināt citus cilvēkus.

Kad Dalasa bija salikusi visus iepirkumu ratiņos, viņa ar savu divus gadus veco dēlu devās uz kasēm. Bērns palika ļoti kaprīzs un izprasījās viņu turēt rokās. Kad celšanas brīdī zēna krekls mazliet pacēlās uz augšu, kāda blakus esoša sieviete pamanīja uz bērna vēderu stomu – tā ir ķirurģiski izveidota atvere, kas savieno iekšējo orgānu ar ārējo vidi.

Mazajam Džeimsam stomas ir mākslīgas anālās atveres. Bērnam retas slimības dēļ (Hiršprunga slimība) bija nepieciešama operācija. Tā ir resnās zarnas anomālija, kas noved pie ārkārtīgi smagiem aizcietējumiem.

“Kā jūs varējāt ko tādu pieļaut darīt ar jūsu pašu bērnu?!” Līna sadzirdēja nepazīstamas sievietes balsi.

Dalasa uz brītiņu apstulba par tik nekompetentu jautājumu. Tad viņa šai sievietei paskaidroja, ka tā ir ārkārtīgi svarīga lieta, kas patiesībā glābj zēna dzīvību.

“Saprotams. Bet tas izskatās pat ļoti biedējoši. Jūs nevarētu viņam uzvilkt pa virsu jaciņu?” sieviete vienkārši nerimās.

Dalasai negribējās runāt ar tik pretīgu sievieti, tādēļ viņa vienkārši pārgāja uz citu kasi, lai pēc iespējas ātrāk dotos prom no veikala. Mājās viņa kārtīgi apdomāja veikalā notikušo un nolēma to visu rūpīgi dokumentēt.

“Es dalos ar sava bērna fotogrāfiju, lai parādītu, ka viņš ir visparastākais bērns. Lai gan viņam ir reta slimība, šāda slimība piemeklē apmēram 500 tūkstošus ASV iedzīvotāju.

Stoma ir ķirurģiska atvere, kas palīdz mehāniski izvadīt no organisma dabīgos atkritumus. Manam dēlam šī atvere nāk no resnās zarnas, bet mēdz būt arī no tievās un no urīnpūšļa.

Vai es kaut ko tādu gribēju darīt savam bērnam? Protams, ka nē! Taču tas bija vienīgais veids, kā viņu izglābt.

Ja mans dēls būtu bijis mazliet vecāks un saprastu, ko šī sieviete pateica, kā viņš būtu reaģējis?

Viņš ir visparastākais bērns, kas skrien, lēkā, priecājas un spēlējas.

Kad jūs uz viņu skatāties, nevarat pat iedomāties, kādas sāpes viņš ir pārcietis, jo viņam jau bijušas 20 operācijas. Nākotnē viņam būs nepieciešamas jaunas ķirurģiskas iejaukšanās. Viņš pilnīgi katru dienu cieš sāpes, kad mainu viņa stomu katedras.

Viņš ir labsirdīgs, mīlošs un ļoti asprātīgs, īsumā sakot, viņam ir sava unikāla personība.

Lūgums vienmēr apdomāt, pirms jūs sakāt un pārmetat kaut ko kādam, ja jūs par viņa dzīvi neko nezināt. Katrs no mums ar kaut ko dzīvē cīnās. Mans dēls ir uzveicis savu cīņu,” raksta mums Dalasa.

Šis ir ļoti pamācošs stāsts, kas liek aizdomāties ikvienam. Nekad nevajag steigt kādu kritizēt. Bieži vien situācija nemaz nav tāda, kāda šķiet no pirmā acu uzmetiena. Priecē, ka jaunā dāma spēja sevi saņemt rokās, pēc tik nejauka komentāra no nepazīstamās sievietes puses. Ceram, ka Dalasas dēls spēs tikt galā ar savu slimību.

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru