Ievērojot šos noteikumus, turpmāk ēdīsiet tikai ideālas pankūkas!

1Gardāko pankūku pagatavošanas viltības

  1. Pankūku mīklai pievienotajam šķidrumam jābūt karstam, tādā veidā palielinās miltu lipīgums.
  2. Lai pankūkas būtu gardas un skaistas, izsijātos miltus neizmantojiet uzreiz, bet gan ļaujiet tiem mazliet pastāvēt pirms gatavošanas.
  3. Sāli un cukuru jāliek klāt tieši tik daudz, cik norādīts receptē. Pārsālīta mīkla neplūst tik viegli un ir ļoti bāla. Ja mīklai ir pārāk daudz cukura, tā kļūst ļoti cieta.
  4. Ja mīklu jauc sālītā ūdenī, neveidosies kunkuļi.
  5. Pannu, uz kuras cepsiet pankūkas, no sākuma vajag apbērt ar sāli, notīrīt to nost un tikai tad liet eļļu un likt mīklu.
  6. Cept pankūkas uz divām pannām ir ļoti ērti, vēl izdevīgi ir lietot arī trešo pannu, kas uzlikta uz ļoti mazas uguns. Tajā nepieciešams likt pankūkas, kuras jāapsmērē ar karstu sviestu. Kaudzīti vēlams ik pa laikam apgriezt. Līdz brīdim, kad tiks pagatavota pēdējā pankūka, pirmās nebūs paguvušas vēl atdzist. Ģeniāla ideja!
  7. Ja brīdī, kad apmetat pankūkas otrādi, tās plīst, – mīklai nepieciešams pievienot klāt vēl miltus un olu.
  8. Lai uzsildītu pankūkas, nepieciešams uz cepampannas klāt foliju un ievietot to līdz 140°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī augšējā plauktiņā. Pankūkas būs siltas 10 – 15 minūšu laikā.
  9. Ļoti bieži nemaz nesanāk apēst visas pagatavotās pankūkas, bet nākamajā dienā tās vairs nav tik gardas…

Lai atgūtu pankūkām svaigo garšu, pankūkas iekšējā daļā ieberiet cukuru, sarullējat tās, lieciet uz cepampannas, kas ieziesta ar sviestu vai pārklāta ar cepamo papīru. Cepeškrāsnī tām jāpavada 4 – 5 minūtes viskarstākajā temperatūrā, taču pieskatiet, lai pankūkas nesadeg. Rezultāts – kraukšķīgas un karamelizētas pankūkas! Noteikti pamēģiniet!

Noteikti dalieties arī ar citiem! Kopš šī brīža pankūkas sanāks daudz labākas nekā jebkad agrāk!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru