Iemesls, kāpēc tie, kas reiz ir krāpuši, nespēj vairs apstāties

Ja krāpa vienreiz, tad krāps atkal. Vienmēr izvairieties no tiem, kas regulāri veic sānsoļus. Ja šis cilvēks krāpis jūs vienreiz, tad krāps arī atkal un atkal. Kāds jauns pētījums, kurā tika pētītas cilvēka smadzeņu daļas, noskaidroja iemeslu, kādēļ tie, kas reiz jau ir krāpuši, krāps savus partnerus atkal un atkal.

Nesenajā rakstā ar nosaukumu “Cilvēka smadzeņu pielāgošanās krāpšanai” tiek stāstīts, ka katru reizi, kad cilvēks melo, tas jūtas aizvien mazāk vainīgs par saviem meliem.

Cilvēka smadzenēs ir vieta, kas atbild par nepareizas atbildes sniegšanu brīdī, kad cilvēki melo, taču katru reizi, kad nepatiesi atbildam, šī reakcija kļūst aizvien vājāka  un vājāka.

Asas reakcijas un atkārtotas šādas darbības samazina cilvēka spējas emocionāli reaģēt uz ko tādu, kā arī samazina emocionālo vērtību tam.

Kad mēs darām ko nelāgu, parasti arī jūtamies par to nelāgi. Taču jau nākošajā reizē jūtamies mazliet labāk, ar katru reizi samazinās vainas apziņa. Tas notiek tik ilgi, līdz šādas darbības vairs nerada nekādas negatīvas emocijas vai vainas izjūtu.

Vienīgais faktors, kas mūs attur no krāpšanas, ir emocijas, taču šis pielāgošanās faktors ļauj ar katru reizi justies aizvien labāk un labāk.

Sērijveida krāpnieki parasti vairs vispār nejūt nekādu vainas apziņu brīdī, kad viņi krāpj savas otrās pusītes. Iespējams, ka šie cilvēki nekad mūžā nav izjutuši nekādu vainas apziņu par sava partnera krāpšanu, tādēļ no šādas reakcijas viņi nebaidās it nemaz.

Pētījuma autori nonāca pie šāda secinājuma pēc tam, kad tika pārbaudīti neskaitāmi cilvēki, kas meloja.

Cilvēkiem tika rādīta burka, kas bija pilna ar naudu, un viņiem vajadzēja palīdzēt savam partnerim noskaidrot, cik naudas bija šajā burkā. Šim partnerim nebija iesējams kārtīgi apskatīt burku.

Taču brīdī, kad šiem cilvēkiem tika piesolīta naudas balva tad, ja viņu partneris neuzminēs tajā esošo naudas daudzumu, šie cilvēki momentā atslēdza galvas smadzeņu puslodi, kurā darbojas sirdsapziņas pārmetumi.

Interesanti, vai ne tā? Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: cluber.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru