Iemesls, kādēļ nekādā gadījumā nedrīkst slēgtā auto atstāt mājdzīvniekus

Šis eksperiments tika veikts ar domu kārtējo reizi brīdināt mājdzīvnieku īpašniekus par to, ka nekādā gadījumā nedrīkst atstāt dzīvniekus slēgtā auto.

Īpaši jau tas attiecināms uz vasaru, kad auto salonā temperatūras sasniedz rekord lielus augstumus. Eksperiments bija šāds: kādā karstā vasaras dienā auto salonā tika atstāta panna uz kuras bija pārsista jēla ola. Lūk, kas notika tālāk…

Katru gadu simtiem suņi cieš no savu saimnieku bezatbildības, diemžēl reizēm šī bezatbildība, kad suns tiek vien “uz pāris” minūtēm atstāts slēgtā auto, beidzas ar mīluļa nāvi. Šādus gadījumus sauc arī par “nāvīgām lamatām” dzīvniekiem. Kad ārā ir +25 C grādi, auto, kas tikko noparkots un atrodas ar pilnībā aiztaisītiem logiem, salonā uzkarst līdz pat +38 – +49 grādiem tikai vienas minūtes laikā! Ja ārā ir, piemēram, +32 grādi, tad desmit minūšu laikā auto salons paspēj uzkarst līdz pat +71 C grādam!

Vien 15 minūšu laikā šāda temperatūra dzīvnieku var novest pie smadzeņu bojājumiem, insulta vai pēkšņas nāves. Neaizmirstiet faktu, ka suņiem karstumu ir ļoti grūti izturēt, jo viņiem teju vispār nav sviedru dziedzeru – tie atrodas tikai un vienīgi uz ķepu spilventiņiem.

Neaizmirstiet, ka vēl viens bīstams aspekts suņiem ir arī karsts asfalts. Neļaujiet savam mīlulim staigāt pa verdošu asfalta virsmu, kas pēc temperatūras pielīdzināms karstai pannai. Ja jūs, pieliekot savu roku pie asfalta, jūtat, ka tas ir karst, vai arī nemaz nevarat noturēt savu roku pie tā, tad ziniet, ka jūsu mīlulim šis karstums būs vēl lielāks.

Lūk, kas notiek ar jēlu olu karstā vasaras dienā auto salonā, kuram visi logi ir ciet.

Vien desmit minūšu laikā auto salona temperatūra ir palielinājusies līdz +71 C grādam.

Kā jau mēs teicām, vien 15 minūšu laikā dzīvnieks var gūt insultu vai pat nomirt.

Katru gadu neskaitāmi mīluļi iet bojā tādēļ, ka viņu saimnieki atstāj viņus slēgtā auto.

Ja nevēlaties savam mīlulim sagādāt sāpes, kas pielīdzināmas sāpēm, kādas rodas, pieskaroties pie karstas pannas, neļaujiet viņiem staigāt pa sakarsušu asfaltu.

Suņiem lielā karstumā ir ļoti smagi, tādēļ slēgti auto viņiem kļūst par “nāvīgām lamatām”.

Vienīgais veids, kā suns var atdzesēt savu organismu, ir elsošana un sviedru dziedzeri uz ķepām.

Ja asfalts ir pārāk karst jūsu rokai, tad savu mīluli uz tā laist kategoriski aizliegts!

Tūlīt jau klāt vasara. Ja mīlat savu dzīvnieku un vēlaties, lai tas jūs priecē arī turpmāk, nekad neatstājiet viņu vienu ieslēgtu mašīnā. Gadījumā, ja stāvvietā redzat auto, kurā atstāts suns un ārā ir liels karstums, nekavējoties sauciet pēc palīdzības – neļaujiet dzīvniekam nomirt!

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem, jo šis info jāzina ikvienam dzīvnieku īpašniekam!

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru