Iedarbīgs līdzeklis pret sirmiem matiem

Ieteikumi, kas palīdzēs novērst sirmu matu veidošanos

  1. Sakiet nē stresam. Tieši stress liek mūsu organismam daudz ātrāk novecot. Tādēļ centieties velti nesatraukties par lietām, kurām nav jēga satraukties.
  2. Nesmēķējiet. Neskaitāmi pētījumi ir pierādījuši to, ka smēķēšana rada negatīvu ietekmi uz ļoti daudzām ķermeņa daļām, tajā skaitā arī matiem. Ir zinātniski pierādīts, ka smēķēšana izraisa priekšlaicīgu ādas un matu novecošanos, jo smēķēšana samazina mūsu šūnu apgādāšanu ar asinīm un skābekli.
  3. Vienmēr pārliecinieties, vai esat gana hidratēti. Dienā nepieciešams izdzert vismaz astoņas glāzes tīra ūdens. Izvairieties no pārmērīgas kafijas lietošanas, centieties alkoholu nelietot vispār, jo šie dzērieni veicina organisma dehidratēšanos. Pietiekama un laba organisma hidratācija nodrošina matus ar visām nepieciešamajām barības vielām, kas saglabā tos skaistus un veselus daudz ilgāku laiku.
  4. Pārtikas produktu patēriņš, kuru sastāvā ir varš. Vairāki pētījumi ir norādījuši uz to, ka priekšlaicīga sirmu matu parādīšanās ir saistāma ar to, ka mūsu uzturā trūkst varš. Tieši tādēļ centieties uzturā iekļaut spinātus, pupiņas, gaļu, rāceņus, lakstaugus, ananāsus, kazenes, granātābolus un mandeles, kas var palīdzēs novērst vara trūkumu organismā.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru