Gurķu salāti “Svaigie” ziemai — svaigi un ļoti kraukšķīgi gurķīši ar ķiplokiem

Kā pagatavot šos gurķu salātus ziemai.

Salātu pagatavošanai gurķus vajag ņemt stingrus un nelielus. No lieliem pāraugušiem gurķiem salāti sanāks ne tik kraukšķīgi. Sagriezr gurķus ripiņās ne vairāk kā centimetra biezumā. Var pat mazākos gabalos. Salikt gurķus ērtā bļodā vai kastrolī.

Galvenais, lai jums būtu ērti šajā traukā sajaukt sastāvdaļas. Notīrīt sīpolus un sagriezt tos plānās pusripiņās vai salmiņos. Notīrīt ķiplokus un sasmalcinēt diezgan smalki. To var izdarīt izspiežot caur presi vai sakapāt ar nazi.

LASI VĒL: Līgava iemeta pušķi upē. Pēc sekundes viesi kliedza no šausmām, ieraugot TO!

Atbērt visu ar cukuru un sāli. Ieliet 9% etiķi. Protams, var izmantot arī 6%. Rūpīgi sajaukt, var jaukt ar rokām.

Tagad jādod salātiem kārtīgi ievilkties, atstājam to vēsā vietā. Tāpēc labi visu sagatavošanas darbu veikt vakarā, un atstāt salātus ievilkties uz nakti, un no rīta vienkārši fasēt salāti burkās.

Pāris reižu procesa laikā salātus vajag apmaisīt. Burkas sagatavojam laicīgi. Tās vajag ne tikai nomazgāt, bet arī nosterilizēt. Var ielikt mikro viļņu krāsnī ar nelielu daudzumu ūdens uz 3-4 minūtēm. Vai to pašu izdarīt labi uzsildītā cepeškrāsnī.

Sausās burkās salikt salātus un uzreiz tōs aizvākot. Sterilizēt neko nevajag.

Padom: ķiplokus labāk svērt pēc tam, kad tie būs notīrīti. Jo, ja jūs ieliksiet mazāk, tad salāti var sākt rūgt.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru