Ikvienai saimniecei iecienīta sastāvdaļa pavasara – vasaras salātos ir gurķis. Šajā laikā mājās audzētiem gurķeim piemīt pārsteidzoši spilgta, bagātīga un apetelīga garša.
Gurķus nav nepieciešams sālīt vai kaut kā īpaši pagatavot. Bet ēdieni ar gurķiem parasti ir neatvairāmi.
Salāti ar gurķiem un sieru ir vienkāršs un ātrs ēdiens. Mana ģimene to gatavo katru dienu, jo tas ir labs papildinājums parastajai ēdienkartei. Protams, šādus salātus nevar saukt par diētiskiem, taču arī tie nav kaitīgi. Sātīgas sastāvdaļas nodrošina organismu ne tikai ar barības vielām, bet arī ar vitamīniem, kurus satur gurķi.
Sastāvdaļas:
- 400 g gurķi
- 50 g krējums
- Pus ķekars pētersīļi
- Sāls pēc garšas
- 90 g pārstrādāts siers
- 1 ķiploku daiviņa
- Pus ķekars baziliks
Pagatavošana:
- Nomazgājiet un sasmalciniet svaigus gurķus pusgredzenos vai šķēlēs. Pārlieciet tos dziļā bļodā, kurā plānojat pagatavot salātus.
- Sarīvē sieru uz vidējas rīves un pievieno to gurķiem. Sasmalcina pētersīļus un baziliku un pievieno arī pārējām sastāvdaļām.
- Saspiediet ķiplokus presē un pievieno salātiem. Pievieno sāli pēc garšas un pievieno skābo krējumu. Apmaisi un vari pasniegt uz galda!
Nav vajadzības šiem salātiem pievienot tomātus, jo tie radīts papildus šķidrumu un sabojās salātu ideālo tekstūru. Toties zaļumu nekad nevar būt par daudz! Var pievienot dilles, kinzu, nedaudz rukolu, bet piparmētra kopā ar jaunajiem gurķiem vispār rada satriecošu efektu.
avots: sovkusom.ru
[…] Avots: abiem.lv […]