Griķi ar sēnēm un dārzeņiem cepeškrāsnī – ideāla piedeva!

Sastāvdaļas:
Griķi – 1 glāze.
Šampinjoni — 500 grami.
Sīpoli – 1 gabals.
Burkāns – 1 gabals.
Paprika – 1 gabals.
Ūdens – 2 glāzes.
Olīveļļa – 4 ēdamkarotes.
Sojas mērce – 1 ēdamkarote.
Balzametiķis – 1 ēdamkarote.
Sāls, pipari – pēc garšas.

LASI VĒL: Ir noskaidrotas 4 visiedarbīgākās diētas – 7 dienu laikā atbrīvojies no 10 kg!

Pagatavošana:
Sēnes apcept, regulāri apmaisot, olīveļļā (2 ēdamkarotes) uz vidējas uguns aptuveni 10 minūtes.
Sīpolu un burkānus notīrīt, nomazgāt. Sīpolu sagriezt kubiciņos, burkānu sarīvēt uz rupjās rīves. Papriku attīrīt no sēklām, nomazgāt un sagriezt kubiciņos. Sīpolu apcept olīveļļā (2 ēdamkarotes) līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Pievienot burkānus, papriku, sojas mērci un balzāmetiķi, labi samaisīt un cept kādas 2 – 3 minūtes. Savienot sēnes ar dārzeņiem, samaisīt. Griķus nomazgāt aukstā ūdenī, līdz ūdens ir caurspīdīgs. Sēnēm un dārzeņiem pievienot griķus, pievienot sāli, labi samaisīt un ielikt cepšanas formā (mums ir silikona). Pēc tam ieliet ūdeni. Formu blīvi apklāt ar alumīnija foliju un gatavot cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem. Cept 35 – 40 minūtes – līdz ūdens pilnībā ir iesūcies griķos. Gatavus griķus ar sēnēm un dārzeņiem var pasniegt uz galda, pēc izvēles rotājot ar lociņiem vai zaļumiem.

Labu apetīti!

Avots: vk.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru